időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

A magyar rendőrök újra felléptek az illegális bevándorlók ellen

Forrás: Police.hu
2022.05.15. 08:30 2022.05.15. 08:39
A magyar rendőrök újra felléptek az illegális bevándorlók ellen

A szolgálatot teljesítő rendőrök a május 14-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban 498 határsértőt tartóztattak fel és 271 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 25 esetben összesen 125 határsértőt tartóztattak fel Gara, Tompa, Kisszállás, Mélykút, Kiskunhalas, Katymár, Nagybaracska, Hóduna, Kelebia, Kecskemét és Hercegszántó közigazgatási területén – írja a Police.hu.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 29 esetben összesen 299 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Nagylak, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Győr belterületén 1, Pest megyében Inárcs közigazgatási területén 40, míg Tolna megyében Dunaszentgyörgy külterületén 33 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, pakisztáni, tunéziai, palesztin, bangladesi, szír, marokkói, indiai, guineai, kenyai, iraki és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 18 esetben összesen 271 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 11 esetben 132 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 7 esetben 139 főt. Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás.

Borítókép: A Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet tagjai a Kelebia–Tompa határátkelő szerbiai oldalán 2020. február 6-án. (Fotó: MTI/Molnár Edvárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.