A Momentumnak nem jár taps, amiért dolgozik a parlamentben

A Momentumnak most a stílus ügyében vannak elvárásai, holott aktívan részt vett az „O1G üzenet” terjesztésében.

Bákonyi Ádám
2022. 05. 23. 16:27
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2022. február 22. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. február 22-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gelencsér Ferenc (Momentum) napirend előtti felszólalásában az érdemi, szakmai vitákat kérte számon a kormánypárti képviselőkön. Hangsúlyozta: családja „nemzedékeken át küzdött” az országért – dédapái harcoltak az első világháborúban, nagyapja is hivatásos katona volt, apja pedig az MDF alapító tagja –, és ezt a hagyományt parlamenti képviselőként folytatná, ha a kormánypártiak adnának terepet az érdemi párbeszédnek. Gelencsér szerint a nemzet 16 éve azt kénytelen nézni és hallgatni, hogy „két egykori KISZ-titkár folyamatosan veszekszik”, de ez már „rém unalmas”. Arra szólította fel a kormányoldalt, hogy ezt az energiát fordítsa az ország építésére. Azt ígérte: ebben a munkában számíthatnak a Momentumra is.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában úgy fogalmazott: pár héttel ezelőtt a Momentum még azt sem döntötte el, hogy részt vesz-e a parlamenti munkában, így örül, hogy végül úgy döntöttek, bejönnek dolgozni, de ehhez „tapsot ne várjanak”. 

Dömötör Csaba hangsúlyozta, hogy a Momentumnak most a stílus ügyében vannak elvárásai, holott aktívan részt vett az „O1G üzenet” terjesztésében, a párt politikusai berontottak egy szerkesztőségbe, amikor nem tetszett nekik egy cikk, amit róluk írtak, füstgránátot dobtak rendőrökre egy demonstráción. Emellett szövetséget kötöttek „a posztkommunistákkal”, szétzúzták a magyarok olimpiai álmát, román pártok mellett kampányoltak Erdélyben, nem utolsósorban pedig összekeverték a napelemet az atomerőművel. 

Az államtitkár kitért arra is: egy, a napokban megjelent cikkből kiderült, Gyurcsány Ferenc adja az ütemet a baloldalon, ő a „senior pártelnök”, „a rendszergazda”. 

Dömötör Csaba végül úgy fogalmazott: a választásokon az emberek sokadjára adtak piros lapot a baloldalnak, abba pedig jobb nem is belegondolni, mi lett volna, ha ők nyernek.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.