Azonosítatlan repülőt észlelt a Magyar Honvédség

A légvédelmi szolgálat riasztást adott ki.

Forrás: OS, Honvédelmi Minisztérium2022. 05. 04. 7:19
null
Budapest, 2009. június 19. Egy katona mutatja a Magyar Honvédség hadikikötõjét ábrázoló radarképet a Magyar Honvédség 1. Tûzszerész és Hadihajós Zászlóalj aknamentesítõ hajóján. A hajó látogatható lesz Budapesten, a Batthyány téri kikötõben, a Múzeumok éjszakáján. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs

A légvédelmi szolgálat riasztást adott ki.

Azonosítatlan repülőeszközt jelzett a radar május 3-án a késő esti órákban, ezért a Magyar Honvédség légvédelmi szolgálata riasztást adott ki, és felszállást rendelt el a Légvédelmi Készenléti Szolgálatban lévő vadászgép számára. A radarok 22 óra körül észlelték a jelet a keleti országrész határmenti térségében.

Az érintett légtér ellenőrzése során repülőeszközt nem találtak, azonban a gép légtérfelügyelet céljából egy ideig még a térségben maradt, majd visszatért a kecskeméti bázisra.

Borítókép: Illusztráció. Egy katona mutatja a Magyar Honvédség hadikikötőjét ábrázoló radarképet a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj aknamentesítő hajóján (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.