időjárás 29°C János, Pál 2022. június 26.
logo

Megsemmisítő vereséget szenvedett a józsefvárosi baloldal az időközi választáson

Csaknem ezer főt akadályoztak meg a rendőrök az illegális határátlépésben

Forrás: Police.hu
2022.05.25. 08:43 2022.05.25. 08:50
Csaknem ezer főt akadályoztak meg a rendőrök az illegális határátlépésben

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 24-én összesen 562 határsértőt tartóztattak fel és 374 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 123 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Balotaszállás, Kisszállás, Bácsbokod, Baja és Dunafalva, Kelebia, Tompa közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 44 esetben összesen 406 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Röszke, Kiszombor, Öttömös, Magyarcsanád, Nagylak, Üllés, Kübekháza és Ruzsa közigazgatási területén.

Kulcson hét, Győrben összesen 12, Tata külterületén összesen öt, Inárcson és Szigetszentmiklóson kilenc határsértőt tartóztattak fel.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai, szomáliai, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 25 esetben összesen 374 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében nyolc esetben 81 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 17 esetben 293 főt.  Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt nem fogtak el senkit, embercsempészés miatt tíz, közokirat-hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Borítókép: Rendőr és katona járőrözik a röszkei közúti határátkelőhely szomszédságában épült kerítésnél  (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)