Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Dömötör Csaba: Ha lenne a komolytalanságnak zászlaja, az valahol a Jobbik frakció felett lengedezne

Az államtitkár Jakab Péternek válaszolva elmondta, hogy a választáson a magyarok eldöntötték, mit akarnak.

2022. 05. 23. 14:17
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2022. február 22. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. február 22-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy hiányolja a kormányzati intézkedéseket, amikkel az infláció hatásait méréskelhetik. Ezután a frakcióvezető kitért arra, hogy az utcai fórumain főleg kilátástalansággal találkozott. – A magyarok csaknem fele kevesebb mint 160 ezer forintot visz haza – véli Jakab, aki szerint ez mondható a magyar valóságnak. Ezután megismételte azt a baloldali narratívát, hogy csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek áfáját.

– Örülünk, hogy másfél hónappal a választás után veszi a bátorságot, és felszólal a parlamentben – rögzítette a válaszában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára közölte, hogy az orosz–ukrán háború jelentősen befolyásolja a gazdasági helyzetet.

–  Emiatt az a legfontosabb feladatunk, hogy ne lépjenek életbe olyan szankciók, amik nekünk jobban fájnak 

– tette hozzá. Dömtör Csaba elmondta, hogy életbe lépett a kamat-, a benzinár-, valamint az élelmiszárstop, amik segítséget jelentenek a magyar családoknak.

– Sokszor szavaztunk már a parlamentben az áfacsökkentésről, amiket a Jobbik nem támogatott – emlékeztetett az államtitkár. Kiemelte: 

ha lenne a komolytalanságnak zászlaja, az valahol a Jobbik frakció felett lengedezne.

A kormánypárti politikus kitért rá, hogy a hétvégén Jakab Péter egy Facebook-bejegyzésben megfenyegette Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, akinek a Jobbik elnöke azt üzente, hogy a „végrehajtó a nép lesz”. Dömötör Csaba megjegyezte, hogy az országgyűlési választáson a magyarok eldöntötték, hogy mit akarnak, aminek eredményeképp a Jobbik frakció létszáma csaknem a harmadára csökkent. 

A hatalom a népé, a kudarc a Jobbiké, a felelősség személyesen az öné

– válaszolta Jakab Péternek az államtitkár.

Emellett Dömötör Csaba közölte, hogy várják a pártelnök részletes tájékoztatását arról a botrányos Jobbik-rendezvényről, ahol a hírek szerint meg akarták erőszakolni a párt egy munkatársát.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.