időjárás 31°C János, Pál 2022. június 26.
logo

Fajgyűlölő munkacsoport a Jobbikban

Forrás: Origo.hu
2022.05.25. 10:20 2022.05.25. 14:35
Fajgyűlölő munkacsoport a Jobbikban

Tóth Péter, a Jobbik volt megyei elnöke töltötte fel azt a prezentációt, ami a Jobbik egyik munkacsoportjának ideológiáját, céljait és struktúráját mutatja be – írja az Origó.

Az előadásból kiderült, hogy a szerveződés céljai a cigányság visszaszorítása Szegeden, a cigányság által „elfoglalt terek” visszaszerzése és a „magyar faj” ügyének képviselete.

A szerveződés az Élettér Munkacsoport nevet kapta, amely – a csoport céljait tekintve – minden bizonnyal Hitler élettérrel kapcsolatos elméletére utal.

Az élettér, németül Lebensraum, egy német geopolitikai fogalom, amelyet Hitler annak a teóriájának keretében használt fel, amely szerint Németország sorsa az, hogy uralmat gyakoroljon a Kelet felett, vagyis az élettér kifejezés azt sugallja, hogy az árja fajnak misztikus joga van arra, hogy uralkodjon a körülötte lévő többi országon – magyarázza az Origó.

 

A Jobbik munkacsoportjának efféle elnevezése tehát erőteljesen rasszista hangot üt meg, amit ráadásul Komjáti Zoltán, a Jobbik szegedi elnöke büszkén hirdetett a ruháján is.

A prezentáció arra is kitér, hogy létrehozzák az Életünk Tere Egyesületet, és szorosan együttműködnek a Jobbik pártszervezetével is.

Ahogy arról az Origó is beszámolt, Komjáti Zoltántól nem áll messze a szélsőséges ideológia. Komjáti, aki a hat baloldali párt támogatásával lesz az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje a június 26-i időközi választáson, korábban Hitlert éltette Facebook-oldalán.

Komjátit egyébként a Jobbik roma országgyűlési képviselője, Varga Ferenc is támogatja.

A teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: Komjáti Zoltán (Forrás: Facebook)