Hétvégén is nyitva lesznek a kormányablakok június végéig

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított okmányok érvényessége június 30-án lejár.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 27. 10:33
Érd, 2020. október 27. Munkatárs az Érd-alsó vasútállomáson nyílt kormányablakban az átadási ünnepség napján, 2020. október 27-n. Ez a kormányablak országosan a tizenkettedik, amely állomásépületben működik. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a hétvégén már nyitva vannak a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt érkező ügyfelek előtt

– tájékoztatta a Miniszterelnökség pénteken az MTI-t.

– Budapesten és Pest megyében valamennyi, vidéken pedig 

több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között. Hétvégén kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni

– közölték. 

Előzetes időpontfoglalásra nincs szükség; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot – akár hétköznap, akár hétvégén –, ha a foglalható időpontok már beteltek. Indulás előtt mindenképp ellenőrizzék a nyitvatartást a kormányablakok weboldalán – javasolták. 

Hozzátették, hogy online, ügyfélkapun keresztül is intézhető a jogosítvány automatikus meghosszabbítása, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági véleményt. – A lejárt forgalmi engedélyek miatt azonban nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni – hívták fel a figyelmet. 

– A kormányablakok azonban pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tartanak – jelezték.

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár.

Borítókép: Kormányablak Érden. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.