időjárás 36°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Ismét emelkedett a határsértők száma egy nap alatt

Forrás: Police.hu
2022.05.28. 08:29 2022.05.28. 08:51
Ismét emelkedett a határsértők száma egy nap alatt

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 27-én összesen 493 határsértőt tartóztattak fel és 410 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

A rendőrség hivatalos honlapján az alábbi adatokat közölte:

  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 118 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Tompa, Mélykút, Balotaszállás, Soltvadkert, Budzsak, Kiskunhalas, Vaskút, Kelebia és Katymár közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 24 esetben, összesen 350 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kübekháza, Kiszombor, Öttömös, Tiszasziget, Kiszombor, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.
  • Budapesten 1 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.
  • Fejér megyében, Bicske területén a rendőrök tíz illegális migránst fogtak el.
  • Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Győr és Fertőszentmiklós területén négy határsértőt tartóztattak fel.
  • Tolna megyében, Fadd területén a rendőrök tíz illegális migránst fogtak el.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, szomáliai, iraki, tunéziai, koszovói, marokkói, pakisztáni, és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában nyolc esetben Bács-Kiskun, és 22 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 410 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában hat esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Borítókép: Rendőr és katona járőrözik a röszkei közúti határátkelőhely szomszédságában épült kerítésnél – a kép illusztráció (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.