időjárás 32°C Pál 2022. június 30.
logo

Továbbra sem csillapodik a bevándorlók okozta nyomás

Forrás: Police.hu
2022.05.27. 07:27 2022.05.27. 08:29
Továbbra sem csillapodik a bevándorlók okozta nyomás

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. május 26-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 555 határsértőt tartóztattak fel és 256 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A police.hu az alábbi adatokat közölte péntek reggel: 

  • Bács-Kiskun megyében a rendőrök 20 esetben összesen 162 határsértőt tartóztattak fel Dávod, Dunafalva, Kiskunfélegyháza, Jakabszállás, Kelebia, Balotaszállás, Dunafalva, Csikéria, Tompa és Hercegszántó közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 38 esetben összesen 333 határsértőt tartóztattak fel Deszk, Kiszombor, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Szeged, Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén.
  • Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal, Sopronkövesdnél és Győrben 31; Pest megyében 1 alkalommal, Szigetszentmiklósnál 15;
  • Komárom-Esztergom megyében 1 alkalommal, Ács külterületén 5; és Budapesten 3 alkalommal, a Nyugati pályaudvaron 9 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során koszovói, palesztin, algériai, jemeni, szomáliai, szír, iraki, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, líbiai, pakisztáni, marokkói, szudáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 8, Csongrád-Csanádban 12 esetben a rendőrök összesen 256 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 4 esetben embercsempészés és 3 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

 

Százhetvenhét határsértőt tartóztattak fel éjjel Csongrád-Csanád megyében

Magyar, cseh és osztrák rendőrök a polgárőrökkel együttműködve kilenc csoportban 177 határsértőt tartóztattak fel péntekre virradó éjszaka Csongrád-Csanád megyében – közölte a rendőrség honlapján.

A Röszke, Ásotthalom és Mórahalom külterületén feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során pakisztáni, szír, szomáliai, török, afgán, koszovói, marokkói és tunéziai állampolgárnak vallották magukat.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Borítókép: Egy határrendész a magyar–szerb határ közelében – a kép illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.