időjárás 23°C Ottó 2022. július 2.
logo

Újra rengeteg illegális bevándorló akarta átlépni a magyar határt

Forrás: Police.hu
2022.05.26. 07:00 2022.05.26. 07:51
Újra rengeteg illegális bevándorló akarta átlépni a magyar határt

A szolgálatot teljesítő rendőrök 571 határsértőt tartóztattak fel és 335 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 19 esetben összesen 168 határsértőt tartóztattak fel Kiskunmajsa, Kelebia, Katymár, Bátmonostor, Nagybaracska, Csikéria, Tompa, Budzsak, Gara és Hercegszántó közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 45 esetben összesen 351 határsértőt tartóztattak fel Öttömös, Kübekháza, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Szeged, Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén – olvasható a Police.hu cikkében.

Győr-Moson-Sopron megyében 3 alkalommal, Jánossomorján, Földszigetnél és Fertőszentmiklósnál 32; Pest megyében 3 alkalommal, Inárcsnál, Szigetszentmiklósnál és Törökbálinton 11; Vas megyében 1 alkalommal, Szombathelyen 2; Baranya megyében 1 alkalommal, Újmohács külterületén 2; és Budapesten 2 alkalommal, a Nyugati pályaudvaron 5 határsértőt tartóztattak fel.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, jemeni, szomáliai, szír, iraki, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, líbiai, pakisztáni, marokkói, szudáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 7, Csongrád-Csanádban 11 esetben a rendőrök összesen 335 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.Magyarország területén az elmúlt 24 órában 8 esetben embercsempészés és 2 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Borítókép: Katonák járőröznek Hercegszántón, a határzárnál (Fotó: MTI/Rosta Tibor)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.