Kilépett a Jobbikból Stummer János

A továbbiakban nem kíván közösséget vállalni Jakab Péterrel.

Magyar Nemzet
2022. 05. 10. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból. A Jobbik szombati tisztújításán világos politikai alternatívát kínáltam a Jobbik kongresszusi küldötteinek, többségük azonban nemet mondott az általam javasolt hazafias politikára és szervezeti megújulásra” – tájékoztatott Stummer János Facebook-bejegyzésében.

A politikus írásában kifejtette: 

az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője volt, nem azon az úton kíván tovább haladni, ami hazája jövőjének szempontjából üdvös.

Stummer János bejegyzését úgy folytatta, „Jakab Péter és szűk környezetének politikáját és vezetési gyakorlatát eddig is távolságtartással kezeltem, a továbbiakban viszont nem kívánok közösséget vállalni vele”. A politikus hozzátette: a közügyekkel való foglalkozást továbbra is az élete részének tekinti, de új párt vagy politikai mozgalom megalapítása nem áll szándékában.

A Mandiner az ügy kapcsán emlékeztetett, Stummer mostanáig a parlament nemzetbiztonsági bizottságát vezette, de a következő Országgyűlésnek nem lesz tagja, mivel a választáson a békéscsabai körzetben kikapott a Fidesz–KDNP jelöltjétől, Herczeg Tamástól, a baloldali ellenzék közös listáján pedig nem került befutó helyre, mindössze a lista 121. helyén szerepelt.

Borítókép: Stummer János (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.