Kontrát Károly: Stabil a rendőrség költségvetési támogatása

Idén év elején hathavi fegyverpénz és 10 százalékos illetményemelés is járt a rendőröknek.

2022. 05. 17. 10:43
Balatonfüred, 2021. június 18. fideszes országgyûlési képviselõ, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az észak-balatoni vasútvonal mintegy 24 milliárd forintból villamosított, Szabadbattyán és Balatonfüred közti szakaszának avatásán 2021. június 18-án. Kontrát Károly MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendvédelmi dolgozók túl keveset keresnek – erről beszélt napirend előtti felszólalásában Sas Zoltán. A Jobbik képviselője 

jelentős segítségnek nevezte a 25 év alattiak adókedvezményét, illetve a fegyverpénzt, amit idén év elején kaptak a rendvédelmi dolgozók. 

Úgy véli azonban, hogy ezek is belső feszültségeket szültek, megítélése szerint pedig a veszélyhelyzet megszűnte után leszerelési hullám jöhet a rendőrségnél. 

A rendvédelmi illetményalap megemelését kérte a kormánytól, önmagáról azt mondta, hogy nemzeti jobbközép politikusként ezt támogatja. Érdekes, hogy egyébként a Mi Hazánk képviselőcsoportjából felszólaló Szabadi István is érintette ugyanezt a témát napirend előtti felszólalásában. 

Kontrát Károly, a belügyminiszter helyettese jelezte is, hogy egy korábbi válaszában már felsorolta a magyar rendőrök érdemeit. Elmondta, hogy 2015-ben indult egy életpályaprogram, ami meg is valósult, 2019 végén pedig 500 ezer forintos juttatást kaptak a rendőrök, idén év elején pedig hathavi fegyverpénzt, és 10 százalékos illetményemelés járt nekik.

Lakhatási támogatásra is biztosít összesen 3 milliárd forintot a költségvetés

– hívta fel a figyelmet Kontrát Károly. Hozzátette: a rendőrség költségvetési támogatása stabil, a gépjárműállományt lecserélték, de természetesen a rendvédelmet folyamatosan fejleszteni kell a jövőben is. 

A miniszterhelyettes bízik benne, hogy a jobbikos politikus által jövendölt leszerelési hullám nem következik be, ennek elkerülésére 

további anyagi ösztönzőket vezetnek majd be a rendszerbe, 

a baloldali politikustól azt kérte, hogy támogassa az ezt megalapozó költségvetést a szavazásnál.

Borítókép: Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.