Márki-Zay Péter: A jelenlegi rendszer külső erő hatására fog összeomlani + videó

Nem sikerült leváltani az ellenzéket, hárommilliárd forintból gazdálkodott a baloldal, Kész Zoltán üzleti kérdésként tekintett a kormányváltásra. Ezekről a témákról is szó esett a Mediaworks Hírcentrum podcastadásában, ahol Heiter Dávid Tamás ezúttal Márki-Zay Péterrel beszélgetett.

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum2022. 05. 25. 7:25
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2022. április 3. Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszéde elmondása elõtt az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Mûjégpályán az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Narratíva című műsorban sajnálatát fejezte ki a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje, hogy nem sikerült leváltani az ellenzéket. Márki-Zay Péter hozzátette, hogy most is látszik, hogy az ellenzék azon dolgozik, hogy szétverje saját magát. Márki-Zay hozzátette, jogosan aggasztja a választókat, hogy ha most így egymásnak esnek a pártok, hogyan tudtak volna egyáltalán kormányozni.

A politikus szerint most nem az „összefogás”, hanem egy hiteles alternatíva felmutatása a fontos.

Hódmezővásárhely polgármestere szerint a jelenlegi rendszer külső erő hatására fog összeomlani, és nem a parlamenti politizálás miatt. Márki-Zay Péter pártalapításra készül, elmondása szerint erre azért van szükség, mert többek között Gyurcsány Ferenc félretaszította a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, mert nem voltak párt.

Kész Zoltán kérésére május végére elszámolunk a kampánypénzekkel

– jelentette ki a volt miniszterelnök-jelölt, aki azt is elárulta, hogy nagyjából hárommilliárd forintból kampányoltak. Hozzátette, hogy adományokból csaknem kettőmilliárd forint jöhetett össze, ennek részeként mikroadományokból pedig négyszázmillió forint. A politikus leszögezte, hogy ugyan nem tudják még pontosan, mekkora összeg maradt meg, de a fennmaradó részt nem áll módukban visszafizetni az adományozóknak, és a pártoknak sem juttat belőle. Ugyanakkor pártot sem ebből fog alakítani. Kész Zoltán, Márki-Zay bizalmi embere állt a nyilvánosság elé azzal, hogy szeretné, ha Márki-Zay elszámolna a kampánypénzekkel. A volt miniszterelnök-jelölt szerint Kész Zoltán üzleti kérdésként tekintett a kormányváltásra, és azt is el tudja képzelni, hogy valamilyen pozíciót szeretett volna kapni.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.