időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Orbán Balázs Jámbor Andráshoz: Így nem lehet neomarxista forradalmat csinálni

Magyar Nemzet
2022.05.16. 12:45 2022.05.16. 13:57
Orbán Balázs Jámbor Andráshoz: Így nem lehet neomarxista forradalmat csinálni

Jámbor András napirend előtt arról beszélt, hogy ma hiába választják meg Orbán Viktort miniszterelnöknek, várhatóan nem lesz szó a lakhatási, a megélhetési és a közelgő élelmiszerválságról. – Azt szeretném hallani, hogy a kormány hogyan oldja meg ezeket – hangoztatta a Párbeszéd képviselője. Szerinte a kabinet a nagytőke érdekeit szolgálja ki, miközben egyre jobban visszavágja a munkavállalók jogait és kiárusítja őket.

Válaszában Orbán Balázs rámutatott: nem lehet úgy neomarxistának lenni, hogy közben valaki felkéredzkedik a neoliberális nagytőke listájára, így jut be a parlamentbe, és e szövetség tagjaként politizál. 

Az államtitkár hangsúlyozta: helyes dolog a kis keresetűekkel foglalkozni, de ez hiteltelen attól a baloldaltól, amely minden olyan intézkedésre nemet mondott, amelyekkel a kormány a szegényeken segített. – Az a szövetség, amelyben ön ül, nem támogatja a magyar kormányt abban, hogy az olajembargó kiterjesztésére nemet tudjunk mondani – hívta fel a figyelmet Orbán Balázs. 

Emlékeztetett arra is, hogy Jámor András nemrég még annak a Márki-Zay Péternek kampányolt, aki eltörölte volna a rezsicsökkentést, a minimálbért, azaz pont azokat az intézkedéseket, amelyek a kis keresetűeken segítenek.

 Így nem lehet neomarxista forradalmat csinálni, ez önnek sem fog sikerülni– zárta szavait az államtitkár.

 

Szócsaták az Országgyűlésben

Megválasztották Windisch Lászlót az ÁSZ elnökének

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.