Schiffer András: Az ellenzék túlélő üzemmódban van

Interjút adott a Demokratának Schiffer András ügyvéd, egykori országgyűlési képviselő – írja a Mandiner.hu.

Forrás: Mandiner.hu2022. 05. 22. 7:22
NÉMETH Szilárd; SZIJJÁRTÓ Péter; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. április 20. Gyurcsány Ferenc, a DK elnök-frakcióvezetõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. április 20-án. Elõtérben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (j2). MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszélgetésben szó esett a választási eredményről is, azon belül is az ellenzék kampányáról, valamint jelenlegi helyzetéről. 

Ezek túlélő üzemmódban vannak. Az egyéni egzisztenciákat, a zsákmányt féltik

– fogalmazott Schiffer, aki szerint 

az intellektuális potenciál leginkább a DK-ban van jelen, illetve a Szemlő-hegyi villában.

Egy-két szereplőt leszámítva, mint például Ungár Pétert, Schiffer András szerint a „legtöbb képviselő esetében [...] nem az ellenzék, hanem az egész ország szégyene, hogy ezek napi szinten ott páváskodhatnak a magyar országgyűlésben.”

 

Mi lehet az ellenzék reménye?

Schiffer András a beszélgetésben úgy fogalmazott: 

Gyurcsányék soha nem fognak győzni,

a DK nélkül viszont az ellenzék el sem tudott volna indulni, az ügyvéd szerint ugyanis a Gyurcsány-párt erőforrásainak köszönhető, hogy bejutottak ellenzékiek a parlamentbe. 

Ebből a történetből az O1G-koalíció számára nincsen felállás. Ha újra összefognak, legközelebb is reprodukálják a tavaszi eredményt

– értékelt Schiffer, aki szerint teljesen mindegy, hogy ha a következő választásra „találnak egy Márki-Zaynál is képességtelenebb vezetőt”, vagy „személyesen Gyurcsány Ferenc áll az élre”.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.