időjárás 36°C Pál 2022. június 30.
logo

Több mint ezer fővel szemben kellett intézkedniük a magyar rendőröknek

Forrás: Police.hu
2022.05.19. 07:11 2022.05.19. 08:20
Több mint ezer fővel szemben kellett intézkedniük a magyar rendőröknek

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 18-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 573 határsértőt tartóztattak fel és 449 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 19 esetben összesen 198 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Katymár, Kelebia, Nagybaracska, Tompa, Hercegszántó-Budzsak, Madaras, Budzsák, Hóduna, Csikéria és Bácsszentgyörgy közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben összesen 252 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke, Mórahalom, Öttömös, Kübekháza, Szatymaz, Szeged, Újszeged, Újszentiván, Ruzsa és Domaszék közigazgatási területén – olvasható a Police.hu cikkében.

Fejér megyében, Csákváron 31, Győr-Moson-Sopron megyében, Zsirán és Árpás külterületén 18, Komárom-Esztergom megyében, Mocsa külterületén és Esztergomban összesen 61, Pest megyében, Inárcs illetékességi területén és Vácon összesen 13 határsértőt tartóztattak fel.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, afgán, pakisztáni, palesztin, marokkói, tunéziai, szomáliai, indiai, líbiai, iráni és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun nyolc, Csongrád-Csanád megyében 17 esetben a rendőrök összesen 449 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában nyolc fő ellen embercsempészés, három esetben tiltott határátlépés miatt indult büntetőeljárás.

Borítókép: Katonák járőröznek Hercegszántón, a határzárnál (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.