időjárás 34°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Újabb milliókkal dobják meg a baloldaliak a pécsi „elszámoltató terminátort"

Vizvári Soma
2022.05.29. 06:45 2022.05.29. 09:28
Újabb milliókkal dobják meg a baloldaliak a pécsi „elszámoltató terminátort"

Hiába nem sikerült semmilyen komolyabb eredményt felmutatnia a baloldali vezetésű Pécs fő elszámoltató ügyvédjének, a város polgármestere újabb busás honoráriummal járó szerződést intézett neki. A Fidesz pécsi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek nyilatkozva úgy vélekedett, nem ez az első eset, amikor a baloldal olyan döntést hoz, amellyel a holdudvarát bármilyen teljesítmény elvárása nélkül hizlalja.

Hiába zárultak le a nem túl meggyőző eredményt hozó átvilágítások, 2022. december 31-ig újra leszerződött fő átvilágítójával, Bodnár Imre ügyvéddel az „átvilágításának lezárását követő intézkedésekre” Péterffy Attila, Pécs baloldali polgármestere – tudta meg a Pécs Aktuál helyi hírportál.

A lap szerint 

a szerződést, amely értelmében Bodnár 4,5 millió forintot kap a várostól, még április végén írták alá.

Az évekig tartó pécsi átvilágítások állítólagos célja az volt, hogy elszámoltassák az előző, fideszes városvezetés tagjait a városi cégeknél, valamint a polgármesteri hivatalnál elkövetett szabálytalanságok feltárásán keresztül.

Csakhogy miként arról korábban írtunk, 

a folyamatnak kézzelfogható eredménye máig nincs, elmarasztaló bírósági ítélet nem született, a feljelentések után sorra zárják le a nyomozásokat. A város baloldali polgármesterét, Péterffy Attilát ez nemrég olyannyira felbosszantotta, hogy úgy fogalmazott: a rendőrök a Fidesz érdekeit védik.

– Két és fél éve fizetik a pécsiek a baloldali városvezetés döntése alapján azt az ügyvédcsapatot, amelynek a feladata az előző fideszes városvezetés politikai meghurcolása volt. Az átvilágításnak nevezett, valójában politikai boszorkányüldözést jelentő feljelentéssorozatot a nyomozóhatóságok egytől-egyig elutasították és lezárták. A pécsieknek százmillióba kerülő ügyvédi kör tehát teljesen eredménytelen munkát végzett, amit ráadásul a mai napig titkolnak, többszöri kérésünk ellenére sem hozzák nyilvánosságra a jelentéseiket – nyilatkozta lapunknak Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője Bodnár újabb megbízása után.

Nem ez az első eset, amikor a baloldal olyan döntést hoz, amellyel a holdudvarát bármilyen teljesítmény elvárása nélkül hizlalja, gondoljunk csak a láthatatlan tevékenységet végző, de ezért már 15 millió forintot felvevő Nemes Balázs momentumos polgármesteri biztosra, vagy arra a DK-s képviselőre, akinek a férje már két önkormányzati cég felügyelőbizottságában is helyet kapott

– fogalmazott Csizmadia.

A polgármester fő elszámoltatója, akit Péterffy Attila korábban elszámoltató „terminátornak" nevezett, nemcsak a zsíros szerződéseiről híres Pécsett, hanem arról is, hogy időről időre botrányos kijelentéseket tesz a közösségi médiában. 

Az országgyűlési választás előtt például egyik Facebook-posztjában megfenyegette a fideszes szavazókat.

Borítókép: A pécsi városháza a Széchenyi téren (Fotó: Laufer László)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.