A kormány mindent megtesz a klímavédelem érdekében

Koncz Zsófia államtitkár emlékeztetett, hogy elindították a klímavédelmi akciótervet.

2022. 06. 08. 10:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció képviselője a plénum előtt arról beszélt a napirend előtti felszólalásában, hogy ma az Európai Parlamentben is szavazni fognak, méghozzá egy klímavédelmi kezdeményezésről. Mint mondta, az energiafelhasználás kérdése azért fontos, mert szerinte fenntarthatatlan az Oroszországtól való energiafüggőség. Továbbá Arató úgy véli – általa nem megnevezett kutatóintézetekre támaszkodva –, hogy Magyarországon az Európai Unióban az egyik legalacsonyabb a megújuló energiaforrások aránya. 

– A magyar kormány nemcsak szavak szintjén, de tettekben is mindent megtesz a klíma- és a környezetvédelem érdekében 

– közölte válaszában Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára. Hozzátette: 2019-ben a hazai bruttó üvegházhatásúgáz-kibocsájtás 32 százalékkal volt alacsonyabb, mint 1990-ben, az egy főre jutó szén-dioxid-kibocsátás pedig hazánkban a hatodik legjobb az Európai Unió országai között.

Emellett Koncz Zsófia közölte, hogy 2020 jelentették be a klíma- és környezetvédelmi akciótervet, továbbá a cél, hogy 2030-ra elérje a 27 százalékot az ország erdővel borított területe.

– Támogatjuk az olcsó elektromos autók megvásárlását és a 25 ezer fő feletti városokban az elektromos buszok megjelenését – hangsúlyozta az államtitkár. A kormánypárti politikus kiemelte, hogy számos olyan akció zajlik az országban, ami a zöldterületek és a folyók megtisztítását segíti elő.

Borítókép: Koncz Zsófia (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.