Az erőszakbotrányba keveredett Földi is indulhat a Jobbik elnöki posztjáért

Míg a „puccsistákat” Ander Balázs képviselheti, a Jakab-féle vonalat Földi István viheti tovább. Rajtuk kívül Gyöngyösi Márton is indulhat.

Magyar Nemzet
2022. 06. 16. 12:32
Forrás: Földi István Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 2-án tartja előre hozott tisztújító kongresszusát a Jobbik, ahol az erőszakbotrányba keveredett, Jakab Péter egyik legfőbb bizalmasának számító Földi István, illetve a Jakab Péter lemondását megelőző puccskísérletben szerepet vállaló Ander Balázs is indulhat a Jobbik elnöki posztjáért. Információink szerint rajtuk kívül Gyöngyösi Márton, a párt jelenlegi EP-képviselője is jelölteti magát. Az elnöki pozícióra aspirálóknak egy napjuk maradt a szándéknyilatkozatok leadására. 

Ezzel elég egyértelmű helyzetet teremtett a párt: míg Gyöngyösi Márton az „arany középutat” választva indul az elnöki posztért, addig indulása esetén a Jakab-féle vonalat az a Földi István vinné tovább, aki ellen személyi szabadság megsértése miatt indult nyomozás a tavaly decemberi, ököritófülpösi molesztálási ügyben. A Jakab-elleneseket Ander Balázs képviselné a pártban. Bármilyen döntés is születik július elején, az újabb pártszakadás szinte borítékolható.  

Borítókép: Földi István és Jakab Péter (Forrás: Földi István Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.