időjárás 30°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban

Biztos kézzel védik határainkat a magyar rendőrök

Forrás: Police.hu
2022.06.24. 07:15 2022.06.24. 09:17
Biztos kézzel védik határainkat a magyar rendőrök

A rendőrök június 23-án összesen 544 határsértőt tartóztattak fel, és 198 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

  • Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 81 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Balotaszállás, Kisszállás és Kunbaja közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 48 esetben összesen 338 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Kübekháza, Szeged, Röszke, Szatymaz, Pusztamérges és Ruzsa közigazgatási területén.
  • Győr-Moson-Sopron megyében, Győrben, Hegyeshalmon, Lébény és Jánossomorja külterületén összesen 98, Komárom-Esztergom megyében, Komárom külterületén 19, Pest megyében, Inárcs közelében hat, Budapesten két határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során szír, iráni, török, afgán, indiai, tunéziai, pakisztáni, szomáliai, algériai és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Bács-Kiskun kilenc, Csongrád-Csanád megyében hat esetben a rendőrök összesen 198 főt megakadályoztak az illegális határátlépésben. hét fő ellen embercsempészés, egy esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

Borítókép: Török határsértők Kelebiánál. (Fotó: Police.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.