Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Földi elégtételt venne

Gabay Dorka
2022.06.07. 18:22 2022.06.07. 18:53
Földi elégtételt venne

Feljelentést tett a Mi Hazánk politikusa ellen a jobbikos Földi István, állítása szerint ugyanis Apáti István becsületsértést követett el azzal, hogy a nevét összefüggésbe hozta a Jobbik ököritófülpösi szexuális erőszakra tett kísérlettel.

Feljelentést tett Földi István, a Jobbik volt kocsordi polgármestere „az ellen a személy ellen, aki útjára indította ezt az aljas rágalomhadjáratot, mely szerint Földi a párt tavaly decemberi ököritófülpösi rendezvényén szexuálisan molesztálta egyik párttársát. 

A Jobbik megyei közgyűlési képviselője minden bizonnyal Apáti Istvánt, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjét jelentette fel, 

aki egy hónapja – miután a molesztálási ügy napvilágot látott – közösségi oldalán feltette a kérdést: „Kocsord csúfosan megbukott egykori polgármesterének, Földi Istvánnak mi köze van a történtekhez? () Földinek Jakab Péterrel együtt nyilatkoznia kell arról, hogy a szatmári fitnesz hétvége emlékei közül mit tudnak felidézni. Földi nőt vagy férfit megtámadott-e ekkor? Igen vagy nem? Földi »katonája«, Miskolczy István csupán az épület beltéri ajtóinak nyitás-zárás funkcióját ellenőrizte asztalosipari szempontból, vagy más szerepe is lehet az ügyben? Gyüre Csaba mit látott és hallott?

Földi István a most megtett feljelentéssel kapcsolatban azt írta:

„Kíváncsian várom, hogy a több perdöntő bizonyítékkal is megtámogatott beadvány ellenében mennyire lesz bátor az eset bármely szereplője, résztvevője hazudozni. Mert eddig ez történt, ám mostantól már erre nem lesz lehetőség.”

Apáti István lapunk megkeresésére elmondta, hivatalos értesítést még kapott Földi feljelentéséről, de gyanítja, 

az ügy a Legfelsőbb Ügyészségen át a házelnökhöz, majd a mentelmi bizottsághoz fog kerülni, 

ami szerinte a július közepéig tartó rendkívüli ülésszak végéig dönthet mentelmi jogáról. – Az lenne a legjobb, ha lemondhatnék a mentelmi jogomról, ez nem lehetséges, mert a törvény ezt nem teszi lehetővé, viszont azt fogom kérni, hogy adjanak ki. Rágalmazás, becsületsértés miatt ugyanis a parlament nem szokott mentelmi jogot felfüggeszteni, de én ezt kérni fogom. 

Nagyon szívesen nézek bármilyen körülmények között szembe Földivel, akár a tárgyalóteremben is – mondta Apáti, hozzátéve, pártja pont a mentelmi jog eltörléséről nyújtott be törvényjavaslatot.

Földi feljelentéséről és a „perdöntő bizonyítékokról” Apáti azt mondta, a blöff a per és a politika taktikájában egy gyakran alkalmazott eszköz. – Meggyőződésem, hogy nem követtem el sem rágalmazást, sem becsületsértést. Kérdéseket tettem fel a posztomban. Az, hogy Földi István ezeket magára vette, tanulságos. Mindenesetre ahelyett, hogy válaszolt volna, hogy ott volt-e, megtámadott-e akkor bárkit, vádaskodni kezdett. 

Nem gyanúsítottam meg őt, ő mégis magára vette. 

Véleményt ás álláspontot fogalmaztam meg. Pont azért, mert én nem tudok jogerős döntést hozni az ügyben. De véleményéért, álláspontjáért senkit nem lehet felelősségre vonni, rágalmazás, becsületsértés címén sem – érvelt lapunknak Apáti István. Hangsúlyozta azt is, ő közszereplőként fogalmazta meg véleményét egy másik közszereplővel szemben. 

– Földi megyei közgyűlési képviselő, volt országgyűlési képviselőjelölt, közszereplőként neki sokkal többet kell elviselnie – tette hozzá a Mi Hazánk politikusa.

A párt mentelmi jog eltörlése érdekében benyújtott Alaptörvény-módosítás tárgysorozatba-vételét kedden a többi párt leszavazta, így az nem kerül az Országgyűlés elé.

Borítókép: Földi István és Jakab Péter (Forrás: Facebook/Földi István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.