Hatszáznál is több migráns ellen intézkedtek a magyar rendőrök

A rendőrök június 2-án összesen 644 határsértőt tartóztattak fel és 383 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu2022. 06. 03. 7:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
  • Bács-Kiskun megyében a rendőrök 26 esetben összesen 145 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Kisszállás, Hóduna, Budzsak, Hercegszántó, Vaskút, Kiskunfélegyháza, Kelebia, Homorúd, Tompa és Csikéria közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 41 esetben összesen 371 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Zákányszék, Üllés, Bordány, Szatymaz, Ruzsa, Röszke és Szeged közigazgatási területén.
  • Győr-Moson-Sopron megyében hat alkalommal, Sopronhorpácsnál, Hegyeshalmon, Kópházánál, Sopronkövesd és Nagycenk külterületén 73; Pest megyében egy alkalommal, Inárcsnál kilenc; Komárom-Esztergom megyében két alkalommal, Tatánál és Ácsnál 26; Baranya megyében egy alkalommal, Mohács külterületén négy és Budapesten, két alkalommal, a VI. és a X. kerületben 16 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott migránsok eritreai, türkmén, palesztin, algériai, szír, iraki, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, líbiai, pakisztáni, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve ittlétük jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

Bács-Kiskun megyében tíz, Csongrád-Csanád megyében 12 esetben a rendőrök összesen 383 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Tiltott határátlépés miatt embert hat embert fogtak el, hat esetben embercsempészés és egy alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

Borítókép: Migránsok Bács-Kiskun megyében (Fotó: Police.hu)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.