időjárás 12°C Petra 2022. október 2.
logo

Hatszáznál is több migráns ellen intézkedtek a magyar rendőrök

Forrás: Police.hu
2022.06.03. 07:22 2022.06.03. 09:17
Hatszáznál is több migráns ellen intézkedtek a magyar rendőrök

A rendőrök június 2-án összesen 644 határsértőt tartóztattak fel és 383 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

  • Bács-Kiskun megyében a rendőrök 26 esetben összesen 145 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Kisszállás, Hóduna, Budzsak, Hercegszántó, Vaskút, Kiskunfélegyháza, Kelebia, Homorúd, Tompa és Csikéria közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 41 esetben összesen 371 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Zákányszék, Üllés, Bordány, Szatymaz, Ruzsa, Röszke és Szeged közigazgatási területén.
  • Győr-Moson-Sopron megyében hat alkalommal, Sopronhorpácsnál, Hegyeshalmon, Kópházánál, Sopronkövesd és Nagycenk külterületén 73; Pest megyében egy alkalommal, Inárcsnál kilenc; Komárom-Esztergom megyében két alkalommal, Tatánál és Ácsnál 26; Baranya megyében egy alkalommal, Mohács külterületén négy és Budapesten, két alkalommal, a VI. és a X. kerületben 16 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott migránsok eritreai, türkmén, palesztin, algériai, szír, iraki, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, líbiai, pakisztáni, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve ittlétük jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

Bács-Kiskun megyében tíz, Csongrád-Csanád megyében 12 esetben a rendőrök összesen 383 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Tiltott határátlépés miatt embert hat embert fogtak el, hat esetben embercsempészés és egy alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

Borítókép: Migránsok Bács-Kiskun megyében (Fotó: Police.hu)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.