Így alakul a menekültek foglalkoztatása Magyarországon

Ez nem a mi háborúnk, de minden segítséget megadunk a hozzánk érkezőknek – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 07. 18:57
null
2022.03.05. Budapest Nyugatipályaudvar, ukrán menekültek érkeznek Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kormány álláspontja változatlan: ez nem a mi háborúnk, de minden segítséget megadunk a hozzánk érkezőknek” – hangsúlyozta a Facebook-oldalán az Ukrajnában zajló háborúval kapcsolatban Szentkirályi Alexandra. 

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint az orosz–ukrán háború kezdete óta több mint 750 ezer ember menekült el Magyarországon keresztül Ukrajnából. 

A magyar iskolákban jelenleg is több mint 1600 gyermek tanul, akiknek – szükség esetén – külön nyelvtanulási lehetőséget is biztosítanak. 

Szentkirályi Alexandra hasonlóan fontosnak nevezte, hogy a Magyarországon tartózkodó szülők, felnőttek munkába tudjanak állni. Őket a kormány a foglalkoztatás, a lakhatás és az utazás költségeihez való hozzájárulással, az elhelyezkedés könnyített engedélyezésével segíti. 

Mint írta,

a munkaadók mostanáig mintegy kilencszáz ukrán menekült felvételéhez kértek támogatást hatszázmillió forint értékben, több mint ötszáz esetben már a támogatási döntések is megszülettek. A háború kitörése óta több mint nyolcezer ukrán állampolgár kapott engedélyt a munkaerőpiaci vizsgálat alól mentesített foglalkoztatásra, de a közfoglalkoztatásban is részt vesznek közel százan 

– derült ki. 

Borítókép: Ukrán menekültek érkeznek a Nyugati pályaudvarra (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.