Jenei Kevin Martin lehet a magyar politikatörténet utolsó hatpárti ellenzéki jelöltje

– Nincs Karácsony Kevin nélkül! – így biztatja Karácsony Gergely a fővárosiakat, hogy támogassák a 4. számú választókörzet képviselőjelöltjét. És, mint kiderült, nincs időközi önkormányzati választás ellenzéken belüli összecsapások nélkül sem. Ma több mint ötven településen tartanak időközi választásokat, polgármesteri pozíciókról és egyéni képviselői helyekről is szavazhatunk, de közel sem mindenhol olyan homogén az ellenzéki támogatói közeg, mint Jenei Kevin Martin esetében.

Magyar Nemzet
2022. 06. 26. 6:55
Karácsony Gergely és Jenei Kevin
Forrás: Facebook/Jenei Kevin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely tegnap az erzsébetvárosi közös ellenzéki jelöltnek, Jenei Kevin Martinnak a videójában szerepelt, melyben arra kérte a fővárosiakat: szavazzanak a fiatal jelöltre és személyével egy európai, szolidáris és zöld Budapest mellett. A Jenei Kevin mellett kampányoló főpolgármester, és a támogató videóüzenet, azért számít kuriózumnak, mert Jenei lehet Magyarországon az utolsó közös hatpárti ellenzéki jelölt, ha a többi körzetet is számításba vesszük.

Korábban beszámoltunk róla, hogy azért tartanak ma országszerte hatvan településen időközi önkormányzati választásokat, mert a járványhelyzet miatt előbb nem lehetett megtartani azokat, valamint több helyi politikus is országgyűlési képviselő lett április 3-án. Így ma hat megyei jogú városban és négy budapesti kerületben is választanak önkormányzati képviselőket. Lapunk már részletezte: a baloldal vidéken sehol sem indul egységesen.

Arról is beszámoltunk, hogy a Fidesz megerősödhet Budapesten, hiszen nincs egységes ellenzéki támogatottság a jelöltek mögött. A VIII. kerületben Gondos Judit jobboldali képviselő indul újra, aki 2019-ben szoros küzdelemben maradt alul a később elhunyt, baloldali vetélytársával szemben, és ha most nyer, a kerületet vezető baloldali Pikó András frakciója kisebbségbe szorulhat.

Az V. kerületben, a 3-as számú egyéni választókörzetben a hétszer megválasztott Pásztor Lajos fideszes képviselő lemondása miatt van szükség az időközi választásra. Itt sincs teljes, csupán négypárti összefogás Fábián Benjamin, az ellenzék jelöltje mögött. A IV. kerületben, a 2. számú egyéni választókerületben a korábbi baloldali képviselő halála miatt voksolnak majd az új jelöltre, itt a baloldal az esélyes.

A VII. kerületben azonban szép számmal felsorakoztak az ellenzéki pártok Jenei Kevin mellett: Karácsony Gergely főpolgármester például egyik másik ellenzéki jelölt mellett sem kampányolt.

Erzsébetváros jelöltjének közösségi oldalán találunk támogató bejegyzéseket Kunhalmi Ágnes, Ungár Péter, Dobrev Klára, Soproni Tamás és még Jámbor András közreműködésével is. Jenei Kevin mindemellett olyan aktuálpolitikai hullámokat is meglovagol, mint a vármegyék és az ispánok kérdése.

Aki június 26-án a Fideszre szavaz, az az ispánokra, vármegyékre, a 402 forintos euróra, a tanárhiányra és az orvoshiányra szavaz

– fogalmazott a fiatal jelölt Facebook-oldalán. Úgy tűnik, hogy a Kétfarkú Kutya párt riportere hiába hozta kellemetlen helyzetbe a 22 éves erzsébetvárosi jelöltet a választási kampány alatt egy utcai fórumon, a népszerűsége töretlen az ellenzékiek körében. Ma azonban kiderül, hogy elég volt-e az utolsó, szoros hatpárti együttműködés a győzelméhez. 

Borítókép: Karácsony Gergely Jenei Kevinnek kampányol egy videóüzenetben (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.