Ma is kórházakat záratna be a DK országgyűlési képviselője

Komáromi Zoltán szerint száznál kevesebb kórház is elég lenne Magyarország ellátására, jelenleg több mint 160 intézmény van.

2022. 06. 01. 10:26
Budapest Moszkva tér. Ellenzéki előválasztás, aláírás gyűjtés. Komáromi Zoltán Fotó: Teknős Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán még ennél kevesebb kórház is elég lenne

– reagált párttársa javaslatára a ma reggeli ATV Start című műsorban Komáromi Zoltán. A DK országgyűlési képviselőjét arról kérdezték, egyetért-e Újbuda DK-s polgármesterének felvetésével, aki tavaly arról beszélt, hogy Magyarországon tudomása szerint 

164 fekvőbeteg-gyógyintézet van, ezt a számot több mint a harmadával csökkenteni kellene. 

– Ez indokolatlanul sok, szétszedi a személyi feltételek biztosításával kapcsolatos terheket, tehát szétteríti, nem koncentrálja, és ez vonatkozik az ellátás műszeres-háttér oldalára is – magyarázta László Imre, aki szerint 

kilencven-száz kórház nagy biztonsággal, magas szakmai színvonalon ellátná az országot.

Komáromi Zoltán tehát egyetért a DK-s javaslattal, de azt is felidézte, hogy amikor az ellenzék választási programjában használták azt a kifejezést, hogy városi kórház, ezekre a bezárások után is szükség lenne.

– Ez egy 0–24 órában dolgozó sürgősségi, baleseti és sebészeti osztályt, valamint képalkotó eljárásokat foglal magában, ami azt célozza, hogy mindenkit a lakóhelyéhez lehető legközelebb el lehessen látni, de amikor speciális ellátásra van szükség, azt egy megyei kórház, egy országos intézmény végezze el, ahol vannak megfelelő körülmények, ott ugyanis például egy szívinfarktust sokkal jobban lehet gyógyítani. Emellett a városi kórházakban szükség lenne egy kiterjesztett járóbeteg-ellátásra is – ecsetelte a baloldal meg nem valósult választási programját a DK-s politikus.

Borítókép: Komáromi Zoltán aláírást gyűjt az ellenzéki előválasztáson a Széll Kálmán téren (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.