időjárás 26°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Menekült gyerekek akasztották az aranyérmet az ukrán szinkronúszócsapat nyakába

Forrás: Facebook
2022.06.26. 12:38 2022.06.26. 14:48
Menekült gyerekek akasztották az aranyérmet az ukrán szinkronúszócsapat nyakába

Megható pillanatok a vizes vb-n: menekült gyerekek akasztották az aranyérmet az ukrán szinkronúszócsapat nyakába – írja közösségi oldalán a kormányszóvivő.

Adrianna és Timur két gyerek abból közel 800 ezer emberből, akik a háború elől menekülve Magyarországon keresztül hagyták el a hazájukat, itt találtak segítséget vagy ideiglenes otthont, ameddig haza nem térhetnek. A Budapesten zajló vizes világbajnokságon ők is részt vettek az első helyért járó aranyérmek átadásában, nemcsak meglepetést, de óriási örömet és megható pillanatokat is okozva ezzel az Ukrán csapatnak

– kezdte sorait a hivatalos Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra.

A két gyerek sorsa is ékes bizonyítéka annak, hogy a béke az egyetlen megoldás, hogy ennek a háborúnak minél előbb véget kell érnie

– folytatódik a bejegyzés.

A kormányszóvivő posztja, melyben még több kép található az eseményről, IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Borítókép: Aranyérmes ukrán csapat a szinkronúszás szabad kombinációs versenyének döntője utáni eredményhirdetésen a vizes világbajnokságon a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 20-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.