„Nemzeti összetartozásunk kézzelfogható”

A Rákóczi Szövetség elnöke bejelentette, ötezernél is több Kárpát-medencei és a nagyvilágban élő fiatal táborozik majd Sátoraljaújhelyen a nyáron.

2022. 06. 04. 12:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ma több mint ezer Kárpát-medencei középiskolás gyűlt össze 68 iskolából, hogy nemzeti összetartozásunkat ünnepeljük, emlékezve 102 évvel ezelőtti nemzeti tragédiánkra – mondta Csáki Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke a szövetség nemzeti összetartozás napi rendezvényén szombaton.

Csáki Csongor elmondta, a mai nap meghatározó, kifejezi küldetésünk lényegét, ezen a szimbolikus helyszínen, Sátoraljaújhelyen. A Rákóczi Szövetség elnöke

 úgy fogalmazott, három évvel ezelőtt elkezdődött itt egy álom: a szövetség tulajdonába kerül táborhely megnyitásának a miniszterelnökkel együtt örülhettünk, idén pedig ünnepélyesen átadták a hozzá tartozó sportcsarnokot is. – Ezt a mai napon vehetik birtokba a fiatalok – tette hozzá.

Ma a nemzeti összetartozásunk kézzelfogható, hiszen a határon túlról, a Kárpát-medence minden részéről érkeztek ide a fiatalok megemlékezni

– mondta. Csáki Csongor arról is beszélt, hogy megmaradásunknak van jövője, többek között a ma megjelent fiatalok, nemzeti összetartozásunknak pedig együtt örülhetünk. A szövetség elnöke bízik benne, hogy a jövőben nagyon sok fiatalnak ad majd a Rákóczi Szövetség tábor- és rendezvényközpontja érzéseket, élményeket és emlékeket.

A szövetség elnöke bejelentette, ötezernél is több Kárpát-medencei és a nagyvilágban élő fiatal táborozik majd itt a nyáron.

Csáki Csongor a beszédét úgy zárta, nemcsak nemzeti összetartozásunkat, de pünkösdöt is ezen a hétvégén ünnepeljük. 

Legyen ez az ünnep megerősítő kegyelem a mi egyéni és közösségi életünkben

– fogalmazott. 

Borítókép: a Rákóczi Szövetség nemzeti összetartozás napi rendezvénye (Fotó: Havran Zoltán)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.