Novák Katalin a keleti határ védelméről tájékozódott

A keleti határ védelméről tájékozódott Novák Katalin köztársasági elnök, akit katonai tiszteletadás mellett fogadtak a debreceni Kossuth Laktanyában – közölte az M1.

Forrás: MTI2022. 06. 22. 13:07
NOVÁK Katalin; RADEV, Rumen
Riga, 2022. június 20. Novák Katalin magyar (j) és Rumen Radev bolgár köztársasági elnök kezet fog a Three Seas Summit (Három Tenger Kezdeményezés) csúcstalálkozón Rigában, az ATTA Centerben 2022. június 20-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz-ukrán háború miatt az iskola tornatermét a Magyar Honvédség rendelkezésére bocsátották. Március elseje óta ott két zászlóalj váltja egymást és a tornaterem hálóteremként szolgál, az iskola konyhája pedig a katonák étkeztetését is megoldja. A katonák a határátkelőhelyek biztonságát szavatolják, ezen túl pedig járőröznek is az ukrán-magyar, valamint a román-magyar és szlovák-magyar határ közelében.

Novák Katalin megtekintette a katonák szálláshelyét és találkozott a szolgálatban lévő zászlóalj tagjaival is.

A köztársasági elnök a látogatáson hangsúlyozta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a háború a határainkon kívül maradjon és megőrizhessük a békét.

Az államfő ugyanakkor rámutatott arra: fontos azt is tudnunk, hogy vannak olyan felkészült honvédek, akikre akkor is számíthatunk, ha valódi harcra kerülne sor. Mi ezt el fogjuk kerülni - tette hozzá.

Novák Katalin elmondta:

a szolgálat nehézségeit szeretnék a lehetőségekhez mérten leginkább csökkenteni. 

Támogató lesz abban, hogy legyen meg az a háttér, ami lehetővé teszi majd azt, hogy gyakrabban tudjanak hazamenni, találkozhassanak a családjukkal.

A köztársasági elnök a magyar emberek nevében köszönetet mondott azért, hogy garantálják a magyar emberek biztonságát.

Novák Katalin elmondta, nagy élmény a gyerekeknek és a pedagógusoknak is, hogy láthatják azt, a katonák milyen fegyelmezettek, tisztelettudóak. Tőlük is tudják tanulni azokat a dolgokat a gyerekek, amelyek az életükben majd később fontosak lesznek.
Az államfő a Facebook-oldalán azt írta: 

a hadsereg főparancsnokaként felelős a magyar emberek biztonságáért is. Különösen most, amikor háború van a közvetlen szomszédságunkban.

Ezért szerdán az ország legérzékenyebb – az Ukrajnával határos észak-keleti – határszakaszát és az ott állomásozó katonákat látogatta meg – közölte.

Novák Katalin úgy fogalmazott: 

meggyőződhettem katonáink felkészültségéről, illetve a magyar haderőfejlesztés mára kézzel fogható eredményeiről. Itthon és külföldön is mindent megteszünk a béke érdekében. Közben viszont fel vagyunk készülve minden olyan helyzetre, amely a magyar emberek biztonságát veszélyeztetheti. Köszönöm a magyar katonák munkáját és családjaik helytállását.

Borítókép: Novák Katalin (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.