Potápi: Nemzetpolitikai érdek is Ukrajna EU-tagjelölti státusának a támogatása

A június 23-24-i uniós csúcstalálkozón Ukrajna számíthat Magyarország támogatására.

Magyar Nemzet
2022. 06. 21. 13:15
Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár 20211122 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország a kezdetektől támogatja, hogy Ukrajna megkapja az EU-tagjelölti státust 

– közölte Facebook-oldalán Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Potápi Árpád János kiemelte: „Magyarország érdeke, hogy a szomszédos Ukrajna szuverén, kiegyensúlyozott, demokratikus jogállam legyen, ahol a nemzeti kisebbségek, köztük a kárpátaljai magyarság is békében és biztonságban élhet szülőföldjén.” Hozzátette: 

Ukrajna EU-tagjelölti státusának a támogatása tehát nemzetpolitikai érdek is, ezért a június 23-24-i uniós csúcstalálkozón Ukrajna számíthat Magyarország támogatására az EU-tagjelölti státusról szóló kérdésben.

Az államtitkár hangsúlyozta: „Magyarország számára kiemelten fontos, hogy Ukrajnában mielőbb béke legyen. Az elsők között reagáltunk az orosz–ukrán háborúra, és elindítottuk történetünk eddigi legnagyobb humanitárius segélyakcióját az ukrajnai menekültek megsegítésére.” Kiemelte: „Emellett a jövőben is mindent megteszünk a kárpátaljai magyarság támogatása érdekében. Ezért hirdettük meg a napokban a kárpátaljai szociális programcsomagot is, amellyel az a célunk, hogy a kárpátaljai magyarságnak a rendkívül nehéz helyzet ellenére se kelljen elhagynia szülőföldjét, és helyben tudjon boldogulni.”

Borítókép: Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár (Fotó: Bach Máté/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.