Rétvári Bence a baloldalnak: Jó reggelt kívánok!

Az államtitkár üdvözölte, hogy a baloldal kezdi észrevenni, mi történik a világban, azt kérte tőlük, támogassák a kormány válságkezelő intézkedéseit.

2022. 06. 08. 10:27
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. május 9. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre többen érzékelik az országban, hogy baj van; ezt onnan lehet érezni, hogy a kormány pénzgyűjtésbe kezdett – ezt fejtegette napirend előtti felszólalásában Hiszékeny Dezső. Az MSZP-s politikus elmondta, hogy a lakosság a duplájának érzi a hivatalosan közölthöz képest az inflációt, és hamarosan érzékelni fogja az energiaárak elszállását is. 

– Senki nem fog kimaradni a válságból

– vetítette előre Hiszékeny. 

A baloldali honatya szerint 

a kormány a háborúra fogja a válságot, 

de annak valódi oka, kiindulópontja a „választások előtti osztogatás” volt, ami szerinte minden valós gazdasági háttér, fedezet nélkül történt. 

– Most ismerték be, hogy a rezsicsökkentés nem fenntartható, most szedik be az árát a lakosságtól – szajkózta az MSZP-s országgyűlési képviselő, aki szerint az extraprofitadó valódi kárvallottjai az emberek lesznek. Mint mondta; a légitársaságok már megjelentették, hogy négy–kilenc ezer forinttal fogják emelni a jegyárakat, végül pedig a kis- és középvállalkozások is árat fognak emelni a rezsinövekedés miatt.

Hiszékeny szerint az út- és vasútépítő cégeket, kavics-, homok- és agyagbányákat kellene megadóztatni. – A mesterségesen teremtett nemzeti tőkésosztály fáradjon a kasszához – kérte a képviselő, aki szerint a kormány válságkezelő lépései inkább tűzoltásnak tűnnek, nem pedig hosszabb távú megoldásnak. 

Rétvári Bence miniszterhelyettes válasza elején jó reggelt kívánt a baloldalnak. 

– Kezdik észrevenni, hogy mi történik a világban? – kérdezett vissza az államtitkár, aki szerint a baloldal által mostanában felfedezett válságot a háború és a brüsszeli szankciók hibássága okozza. 

Szerinte a baloldalnak épp emiatt a béke szót kellene hangsúlyoznia, ami helyett eddig a fegyverszállításokról és a szankciókról beszéltek.

Rétvári Bence emlékeztetett arra is, hogy a baloldalon tíz éve azt mondogatják, hogy a rezsicsökkentés immáron végképp fenntarthatatlan, most sem hallhatunk tőlük mást. – Hülyeség, szemfényvesztés, népbutítás, néphülyítés, önmagát fogja felszámolni, felelőtlen lépés, veszteségessé teszi a szolgáltatókat, a rezsi ára legyen üzlet – sorolta a baloldal által hangoztatott korábbi szólamokat a rezsicsökkentés témájában a miniszterhelyettes. 

– Meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést és a nyugdíjak értékét

– ígérte Rétvári, aki arra kérte a baloldali képviselőket, vegyenek egy nagy levegőt, és támogassák ezeket az intézkedéseket. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.