Szentkirályi Alexandra: A mi politikánk középpontjában a magyar családok állnak

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Ryanair az extraprofit-különadóját át akarja hárítani az utasaira – írta a kormányszóvivő.

Forrás: Facebook.com / Szentkirályi Alexandra2022. 06. 28. 9:48
Ryanair Boeing 737-800 At Sunrise In Brindisi Airport
ITALY-RYANAIR/ Fotó: MANUEL ROMANO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány elvárja, hogy az extraprofit-különadókat minden vállalat maga fizesse meg, azt ne terhelje tovább a lakosságra, a háború árát ugyanis nem a magyar családoknak kell megfizetniük – írta hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Elfogadhatatlannak tartjuk és a leghatározottabban elutasítjuk, hogy a Ryanair az extraprofit-különadóját visszamenőlegesen is át akarja hárítani az utasaira, ezért fogyasztóvédelmi vizsgálatot kezdtünk.

Amennyiben bebizonyosodik a jogsértés, akkor a Kormányhivatal fogyasztóvédelmi bírságot fog kiszabni. A mi politikánk középpontjában a magyar családok állnak, és mindenkitől elvárjuk a tisztességes és jogkövető magatartást – olvasható Szentkirályi Alexandra bejegyzésében.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: AFP/NurPhoto/Manuel Romano)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.