Tordai Bence kommunista hívószavai

A kormány célja a közjó megteremtése, az, hogy az emberek egyre jobban éljenek.

Magyar Nemzet
2022. 06. 08. 11:40
TORDAI Bence
Budapest, 2022. május 17. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tordai Bence napirend előtti felszólalásában svéd mintára hivatkozva a mértékletesség szempontját hangsúlyozta a fenntarthatóság érdekében. A Párbeszéd képviselője úgy vélte, a kapitalista ideológia folyamatosan a növekedésre fókuszál, miközben inkább az emberre, nem pedig a profitra kellene koncentrálni. Tordai megerősítette pártjának az alapjövedelem bevezetésére vonatkozó javaslatát, ami szerinte csökkentené a társadalmi különbségeket. A kormány túl sokat halmoz fel egyeseknél, másoknál viszont túl keveset hagy – hangoztatta. 
 A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára válaszában meglepőnek nevezete, hogy Tordai a mértékletességről beszélt, miközben nem ez jellemezte őt a T. Házban, ahol sorozatos botrányaival hívta fel magára a figyelmet. – Komoly pálfordulás, kíváncsiak leszünk arra, hogy ez a mértékletesség a következő időszakban miként fog érvényesülni a parlamentben– fogalmazott Tuzson Bence, aki szerint leginkább a kommunizmusra voltak jellemzők az olyan hívószavak, amelyeket a képviselő most emlegetett. Hangsúlyozta: a kormány célja a közjó megteremtése, az, hogy az emberek egyre jobban éljenek, ennek pedig fontos része, hogy legyen elég energia Magyarországon. Az európai energiapolitika azonban elhibázott, emiatt növekednek az energiaárak – mutatott rá Tuzson, aki szerint ezért fontosak az alternatív energiaforrások, így a napenergia. – Ha mértékletességről van szó, akkor azt is gondolja át, hogy a magyar embereknek mi a jó, mikor, mire kell pénzt költeni Magyarországon– fogalmazott az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.