időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo
Az LMP frakcióvezetője egyetértett a főpolgármesterrel abban, hogy csalódást keltő eredmény született az időközi választásokon

Ungár Péter vitába szállt Karácsony Gergellyel

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.06.27. 14:28 2022.06.27. 15:25
Ungár Péter vitába szállt Karácsony Gergellyel

Két dologban is vitába szállt Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármesterrel Ungár Péter, az LMP országgyűlési frakcióvezetője. Hétfőn közzétett Facebook-bejegyzésében abban ugyanakkor egyetértett vele, hogy az ellenzék számára csalódást keltő eredmény született a vasárnapi időközi helyhatósági választásokon. Ungár Péter a bejegyzésében emlékeztetett: 

a főpolgármester azt állítja, hogy a választók a választások óta mutatott teljesítményért büntetik az ellenzéket. Ungár Péter ugyanakkor úgy látja: a szavazók már a választások előtt mutatott teljesítményükkel sem voltak különösebben elégedettek. 

„Márpedig az április előtti stratégia megalkotásában elévülhetetlen érdemei voltak Karácsony Gergelynek, ezért az újabb iránymutatás előtt talán ő is több időt hagyhatott volna az »elemzői énje« felszínre törésének” – fogalmazott. 

 

Volt több szavazójuk is

Kifejtette azt is: nem látja, hogy a szavazók egyöntetűen követelnék, hogy „a teljes hasonulás még erősebben menjen végre az ellenzéki pártok között”. Amikor ugyanis volt verseny ellenzéken belül, akkor egymillióval több szavazójuk volt és jóval több mandátumuk. Írásában azt is bevallotta: 

Karácsony Gergellyel szemben még nem tudja pontosan, mit üzennek a választók, ehhez szerinte több időre van szükség, „de bizonyos szempontból őszinte tisztelettel tudom nézni azokat a politikusokat, akik a vereségben is önigazolást látnak”. 

Ugyanakkor azt kérte a főpolgármestertől, hogy ha ennyire biztos az álláspontjában, akkor először ezt a saját pártján próbálja keresztülvinni, mert a Párbeszéd jelentette be először, hogy külön indul az EP-választáson, és a Párbeszéd volt az a párt, amelyik Nyíregyházán „ráindult” a közös ellenzéki jelöltre. Ismert, a főpolgármester vasárnap írt arról a Facebook-oldalán, hogy számára csalódást keltő eredmény született a vasárnapi időközi önkormányzati választásokon.

Borítókép: Ungár Péter (Fotó: Havran Zoltán)

Fideszes tarolás az időközi választásokon

Ismét több mint kétharmad a Fidesznek

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.