A baloldal kórházakat záratna be

Rétvári Bence államtitkár jelezte, hogy az elmúlt ciklusban 72 százalékos béremelést kaptak az ápolók.

2022. 07. 12. 10:21
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. július 4. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a kormány félti a gyermekeket a nemátalakító műtétektől, de az életük megóvása érdekében sajnálja a pénzt az egészségügytől. A Gyurcsány-párt politikusa úgy vélekedett, hogy az orvoshiány kevésbé feszítő, azonban a szakdolgozók hiánya katasztrofális. Komáromi szerint az emberek egyre inkább a magánegészségügy felé fordulnak.

– Mi azt tűztük ki magunk elé célul, hogy minél magasabb szintű egészségügyi ellátást biztosítsunk – közölte Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hozzátette: a DK-s László Imre korábban elmondta, hogy a kórházak felét be kellene zárni. A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy a baloldal kormányzása idején bezárták – többek között – a lipótmezei OPNI-t, illetve több kórházat privatizáltak.

– Mi nem bezártuk a vidéki kórházakat, hanem felújítottuk őket, ahogy rendelőintézeteket és mentőállomásokat is 

– húzta alá Rétvári, aki jelezte, hogy az elmúlt ciklusban 72 százalékos béremelést kaptak az ápolók. Emellett az államtitkár jelezte, hogy Komáromi a koronavírus-járvány kellős közepén a kínai és az orosz vakcina ellen lépett fel, amelyeknek az államtitkár szerint több millióan köszönhetik az életüket.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.