A baloldal minden szankciót megszavazott volna

Dömötör Csaba jelezte: A háborúra adott brüsszeli válaszok óriási károkat okoznak egész Európának.

2022. 07. 19. 10:21
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2022. július 18. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció részéről arról beszélt a napirend előtti felszólalásában, hogy szerinte szétesett a kormány politikája. A Gyurcsány-párt politikusa szerint Brüsszel nem kért rezsiemelést, valamint a vállalkozások tönkretételét. Továbbá a baloldali képviselő nehezményezte az augusztus 20-i tűzijáték megtartását is. Kálmán Olga úgy véli, hogy az uniós pénzekhez szükség lesz az európai uniós ügyészség felállítására is. Emellett a korábbi műsorvezető meglátása, hogy a válság oka Orbán Viktor, majd védelmébe vette a Gyurcsány-kormány intézkedéseit. – A Demokratikus Koalíció készül – jelezte.

– Nyugodtan készülődjenek. Azt, hogy ki kap lehetőséget a kormányzásra, azt az emberek döntik el, az országgyűlési választásnak, valamint az időközi voksolásoknak az eredménye egyértelmű képet mutat – válaszolta Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hozzátette: nem a kormánypártnak az elnöke kapott közvetlen kifizetéseket Brüsszelből, hanem a DK elnöke.

– A szankciókat illetően: a baloldal mindent megszavazott volna, miközben a magyar miniszterelnök nem támogatta az olajembargót 

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Továbbá Dömötör emlékeztetett, hogy a Gyurcsány-kormányok ideje alatt nem volt olyan kedvezményes adófajta, mint amilyen a kata.

– A háborús szankciók óriási károkat okoznak egész Európának 

– húzta alá az államtitkár. – Ha érdekli önt a magyarok megélhetése, miért nem emelte fel a szavát akkor, amikor a baloldali pártok sóval hintették volna be a rezsicsökkentés helyét? – intézte a kérdést Dömötör Csaba a DK képviselőjéhez.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.