Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

A tartós hőség egészségügyi problémákat is okozhat

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 07. 28. 6:52
Salgótarján, 2022. június 29. Járókelõk párakapu alatt hûsítik magukat a hõségben Salgótarjánban 2022. június 29-én. Több melegrekord is megdõlt a hõségben; 39 Celsius-fok feletti értékeket is mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felhőzet reggel, délelőtt szakadozik, csökken, és többnyire napos idő valószínű fátyol- és képződő gomolyfelhőkkel. Elsősorban a hegyekben alakulhat ki egy-egy zápor, kis eséllyel zivatar. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül – írja a Met.hu. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű. 

Forrás: Met.hu

Nyugat, délnyugat felől fátyolfelhők érkeznek, de elsősorban az északi, északnyugati tájakon alacsonyabb szinteken is megnövekedhet a felhőzet. Csapadék nem várható. Az északkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. Hajnalra döntően 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet, de a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a kánikula– írja a Köpönyeg. Továbbra is a tartós hőség okozta hatásokra számíthatunk, mely leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív- és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV-sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni, és a közvetlen napozást kerülni kell a déli, kora délutáni órákban.

Borítókép: Járókelők párakapu alatt hűsítik magukat a hőségben Salgótarjánban (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.