Dömötör Csaba: A baloldal álláspontja a háború ügyében rendkívül képmutató

Az államtitkár jelezte, hogy az energiaárak az elhibázott szankciók miatt emelkednek.

2022. 07. 18. 14:24
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2022. június 27. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 27-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője arról beszélt a napirend előtti felszólalásában, hogy szerinte a rendszerváltás utáni legbrutálisabb megszorítást hajtja végre a kormány, és szerinte kamionnal vitték haza a pénzt. A Gyurcsány-párt politikusa úgy véli, hogy már jóval a háború kitörése előtt jelentősen nőtt az infláció. Továbbá Vadai megfogalmazása szerint a Fidesz válsága az egész ország válsága lett. Emellett a DK-s képviselő támadta az új kataszabályokat, valamint a rezsicsökkentést.

– Azért vagyunk rendkívüli helyzetben, mert háború zajlik – közölte válaszában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hozzátette: az energiaárak az elhibázott szankciók miatt emelkednek. Továbbá jelezte, hogy negyven éve nem látott infláció sújtja egész Európát.

– A gazdasági nehézségek nemcsak minket érintenek, hanem más európai országokat is – húzta alá Dömötör, aki arra is kitért, hogy a baloldal álláspontja a háború ügyében rendkívül képmutató, mivel fegyvereket és katonákat küldtek volna Ukrajnába. 

Jelezte: a hiteltelenség még abban is testet ölt, hogy úgy kérik számon a kormányt az enrgiaárak ügyében, hogy a bevezetése óta támadták a rezsicsökkentést.

Emellett Dömötör Csaba emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc korábban azt mondta a rezsicsökkentésről, hogy

az hülyeség.

Az államtitkár rögzítette, hogy a baloldal kormányzása idején 12 százalékos volt a munkanélküliség, ha pedig a baloldalra hallgatnának, akkor ugyanerre az útra térne vissza az ország.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.