Dömötör Csaba: Meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést

Az államtitkár jelezte, hogy a baloldal válságkezelése alatt hét százalékkal csökkent a gazdaság, míg tavaly hét százalékkal nőtt.

2022. 07. 11. 14:17
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2022. június 27. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 27-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy változásra van szükség. Szerinte az árfolyamok és az elszabadult árak miatt családoknak kell lemondania a nyaralást, és minden egyre drágább, mert a Fidesz tönkretette az országot. A Gyurcsány-párt politikusa úgy fogalmazott, hogy a kormánynak tennie kell a dolgát, vagy ha erre nem képes, akkor álljon félre. Továbbá Arató szerint nem kellett volna szabályozni az üzemanyagnak, valamint egyes élelmiszereknek az árát. Emellett a DK politikusa közölte, hogy határozati javaslatot nyújtanak be arról, hogy hazánk csatlakozzon az európai ügyészséghez.

– A baloldal válságkezelése alatt hét százalékkal csökkent a gazdaság, míg tavaly hét százalékkal nőtt 

– közölte válaszában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hozzátette: minél közelebb van egy térség a háborús konfliktushoz, annál nagyobb a háború réme. Mint jelezte, a forint árfolyamának az ingadozását a háború, az energiaárak, valamint az ezekre adott válaszok állnak. 

– Meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést – húzta alá a kormánypárti politikus, aki emlékeztetett, hogy a baloldal megszorítást és adóemelést szeretne, ha pedig teljesülnének a baloldal által a költségvetéshez benyújtott módosító javaslatok, akkor azok 3243 milliárd forintos adóemelést jelentenének az országnak, ami csaknem akkora összeg, mint amennyit családtámogatásokra, valamint a honvédelmi és a rezsivédelmi alapra fordít a kormány.

– Mi nem a családokat szeretnénk terhelni, hanem a háború alatt megszerzett extraprofitot vettük célba – húzta alá Dömötör Csaba.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.