Gyurcsány: „Az ellenállásból közösen kell lázadást formálni” + videó

„Készülünk”, ezt szinte minden nap kiírja Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalára, és több DK-s politikus is megerősítette, hogy készülnek valamire. Barkóczi Balázs egyenesen odáig ment, hogy a kormány már meg is bukott.

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum 2022. 07. 28. 17:55
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2021. augusztus 29. Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki elõválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utcára kell hívni az embereket, és az ellenállásból közösen kell lázadást formálni. A lázadás akkor lehet eredményes, ha az kiterjedt, tömeges és tartós

 – ez az idézet egy Gyurcsány Ferenc által jegyzett tanulmányból származik, amit 2019 februárjában hoztak nyilvánosságra.

Miután a balliberális oldal 2018-ban is vereséget szenvedett a Fidesszel szemben, Gyurcsány Ferenc már az ősszel arra biztatta az embereket, hogy vonuljanak utcára. A DK vezére meg is hirdette a lázadás évét, aminek ürügyét először a Sargentini-jelentés, majd később a túlóratörvény szolgáltatta. Mint emlékezetes, már a téli hónapokban elkezdődtek az utcai vonulások, amik 2019 elejére fulladtak ki.

Ennek a tüntetéssorozatnak talán a legemlékezetesebb jelenete az volt, amikor a tüntetők fel akarták gyújtani az ország karácsonyfáját. De ugyanerre az időszakra esik az is, amikor néhány ellenzéki politikus megszállta az MTVA székházát, és Kunhalmi Ágnes nekifutott egy csukott ajtónak.

Most, hogy a baloldal 2022-ben minden eddiginél rosszabbul szerepelt az országgyűlési választásokon, Gyurcsány Ferenc és pártja megint készül valamire. Ennek lehetett az előszele az, hogy a nyáron ismét egy kisebb tüntetéshullám volt, aminek az ürügyét ezúttal a katatörvény szolgáltatta. Ezek a megmozdulások azonban minden eddiginél kevesebb embert tudtak megmozgatni.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.