Így robbant fel a Magyar Honvédség egy II. világháborús betonromboló gránátot + videó

A robbanóeszközre mezőgazdasági földmunkák során bukkantak a napokban.

Forrás: Mandiner2022. 07. 31. 17:06
Forrás: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Második világháborús betonromboló gránátot találtak egy szántóföldön a Komárom-Esztergom megyei Csém külterületén – közölte a Magyar Honvédség tűzszerészezrede vasárnap a Facebook-oldalán – olvasható a Mandineren.

Ahogyan arról a lap beszámolt, a tűzszerész járőrparancsnok a helyszínen megállapította, hogy egy 203 milliméteres szovjet betonromboló gránát került elő kilőtt, de szállítható állapotban. A katonák elvitték és egy arra alkalmas robbantási területen megsemmisítették a veszélyes robbanótestet. Erről videót is közzétettek a Magyar Honvédség tűzszerészezredének Facebook-oldalán.

 

Borítókép: A Magyar Honvédség Tűzszerész- és Hadihajósezred egyik gépjárműve a robbantás helyszínén (Forrás: Az MH 1. Honvéd Tűzszerész- és hadihajósezred Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.