Ismét több száz migráns ellen intézkedtek a magyar rendőrök

A rendőrök július 10-én összesen 349 határsértőt tartóztattak fel és 123 főt akadályoztak meg a hazánk területére való illegális belépésben – írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu2022. 07. 11. 7:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 19 esetben összesen 115 határsértőt tartóztattak fel Dávod, Felsőszentiván, Hercegszántó, Katymár, Kelebia, Kunbaja, Madaras, Petőfiszállás, Újmohács és Vaskút közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 22 esetben összesen 232 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Csengele, Ferencszállás, Hódmezővásárhely, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szeged, Szeged-Gyálarét és Zákányszék közigazgatási területén.
  • Budapesten a rendőrök egy esetben két határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, eritreai, indiai, koszovói, libanoni, líbiai, marokkói, nepáli, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tizenegy esetben összesen 123 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében két esetben harminc személyt, míg Csongrád-Csanád megyében kilenc esetben 93 főt.  

Embercsempészés miatt egy, közokirat-hamisítás miatt négy ember ellen indult büntetőeljárás – áll a rendőrség hivatalos oldalán.

Borítókép: Migránsok Bács-Kiskun megyében (Forrás: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.