idezojelek

Népfelkeléstől retteg Brüsszel

Timmermans most azt panaszolja, hogy nagyon nagy esélyt lát egy társadalmat kettészakító viszály kirobbanására.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Frans Timmermans zöldátmenetért (sic!) felelős uniós biztos „népfelkeléstől” tart, ha a tél kezdetéig nem sikerül valamit kezdeni az energiaválsággal. Azzal az energiaválsággal, amit egyébként éppen a Timmermans-féle brüsszeli helytartók, Európa sírásói idéztek elő eszement szankcióikkal. Kiültették az uniót az ág szélére, elkezdték a fűrészelést, most meg – hogy már recseg – átkozódnak: „Putyin a hibás!” Pedig pár hete még milyen lelkesen hirdették: „Nem kell az orosz gáz és olaj, mert vér tapad hozzá, elzárjuk!” Hát jó, ha nem kell, akkor nesztek, elzárom! – feleli most Vlagyimir, és karbantartásra hivatkozva mától (elvileg tíz napig) egy köbméter gázt sem pumpál a németeknek az Északi Áramlaton keresztül. Ki is tört a pánik a németeknél. Hogy ez népfelkeléssé érik-e, majd elválik.

Lehet jóemberkedni, hogyne lehetne, csak akkor nem illik jajgatni, amikor a hatodik uniós szankciós csomag után az érintett visszaüt. Bizony, ez kétirányú utca. Te mondhatod, hogy majd három vagy hat hónap múlva óhajtanád elzárni a gázcsapot, amikorra (esetleg dupla vagy tripla áron) sikerül betömködnöd az ellátási réseket, és hogy Putyin addig szállítson csak szép szorgosan. Csakhogy mi van, ha Putyin ezt nem óhajtja kivárni? És a jelek szerint nem óhajtja. Ugyan miért babusgassa ellensége segítőit? Hiszen Euró­pa fegyverrel, műholdképekkel, hírszerzési információkkal, pénzzel tömi Ukrajnát. Az is csoda, hogy az orosz állami megtakarítások brüsszeli ellopása után rögvest nem állított le minden energiaszállítást Európába.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Timmermans most azt panaszolja, hogy nagyon nagy esélyt lát egy társadalmat kettészakító viszály kirobbanására, szerinte ez esetben nem tudják majd teljesíteni a klímavédelmi célokat, és átmenetileg vissza kell térni a fosszilis energiahordozókhoz. Őrület, nem? A Majdan-puccs, a NATO terjeszkedése és Zelenszkijék banderista ámokfutása miatt pusztító háború tombol a szomszédunkban, amely – ha az illetékesek tovább feszítik a húrt – akár más országokra is átterjedhet. Erre Timmermans a klímavédelmi célokról hablatyol. Nem az érdekli, hogy az ő szankciózgatása miatt nem tudsz majd fűteni, zuhanyozni, főzni, hanem hogy mi lesz a szén-dioxid-kibocsátással. De legfőképpen: mi lesz az ő hatalmával. Tudniillik ha lázadás tör ki, az könnyen elsöpörheti a brüsszeli Amerika-báb helytartótanácsot, azaz a Timmermans-féle söpredéket. Akkor Európa végre fölébredhetne a kómából, felelős vezetőket választhatna, akik a kontinens érdekeit képviselik. Jelenleg ugyanis az Európai Unió az Egyesült Államok geopolitikai sakkjátszmájának parasztja, akit épp beáldoznak.

Túl ördögi, túl gonosz mindez, hogy elfogadjuk. Pedig nem véletlenül, nem csupán járulékos veszteségként akarják tönkretenni Európát – Kína és Oroszország legyőzése mellett ez az egyik fő célja Washingtonnak és az őt kézben tartó „mély államnak”. Nem erős szövetségesre, hanem kiszolgáltatott, eladósított, bábként rángatott vazallusra van szükségük. Ezért pörgetik például a szervezett népvándoroltatást is Gyuri bácsival a vokálban: hogy káoszba taszítsák, eladósítsák, végzetesen legyengítsék Európát. Ezért kell a tengerentúlról ránk tukmált, a társadalom kötőszöve­teit, a rendet, az évezredes hagyományokat szétzüllesztő genderőrület, szivárványos métely. S ezért akarják a nemzetállamok önállóságának, szuverenitásának utolsó csíráit is lenyesegetni: hogy az amerikai bábok által irányított brüsszeli vízfejhez, általuk pedig végső soron Washingtonhoz kerüljön minden hatalom. Aki nem lép egyszerre, nem kap helyreállítási hitelt estére.

A szolgalelkű talpnyalásban odáig jutottak, hogy vezényszóra megszavazták az Európát megroppantó olajembargót, és – ha nem lett volna a magyar vétó – a globális minimumadót is keresztülverték volna. A Bidenéknek való lakájkodás netovábbja, hogy az Európai Parlament határozatban ítélte el az amerikai legfelsőbb bíróságot, amiért az ki merte mondani: a magzatgyilkosság nem alkotmányos alapjog. Hogy az unió milyen jogon okoskodik (már majdnem azt írtam: ugat) bele más államok belügyeibe, nem tudom. Mentő körülmény, hogy az Egyesült Államok is ugyanezt teszi. Sőt nemcsak beleszól az unió dolgaiba, hanem illetékes elvtársai segítségével taszajtja is a szakadékba az egész konglomerátumot.

Friss hír: Szlovénia új, balliberó kormánya elrendelte a Horvátországgal közös határszakaszon még 2015-ben fölépített, 176 kilométeres drótkerítés lebontását, amit a héten meg is kezdenek. Tatjana Bobnar belügyminiszter közölte: „A migráció a modern társadalmak része, ezért a leghatékonyabb migrációs politika a biztonságos és legális migráció biztosítása.” Ugye milyen ismerős? Ugyanezt hazudták nálunk is Sorosék helyi ágensei. Holott csöpp ésszel belátható: aki törvényesen akar idejönni, az a határátkelőnél megteheti. Csak az csörtet át a zöldhatáron, aki rosszban sántikál.

Hát most megnyitják az utat a szervezett népvándorlók előtt, hadd legyen teljes a káosz. Háború, brutális infláció, energiacsapda, népvándorlás. És ha mindez nem elég, ősszel majd „váratlanul” befut az újabb vírusvariáns. Európa teljes szétzúzása ütemterv szerint halad.

Borítókép: Frans Timmermans, az európai zöldmegállapodásért felelős biztos (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.