időjárás 24°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Jakab Péter és élettársa új házba költözött?

Forrás: Metropol.hu
2022.07.11. 13:59 2022.07.11. 14:38
Jakab Péter és élettársa új házba költözött?

A Metropol információ szerint Jakab Péter ismét manipulál a parlament által számára biztosított lakással. Feltételezhető ugyanis, hogy rendeltetésszerűen nem használja azt a „hivatali” ingatlant, amit az Országgyűlés évi 3,2 millió forintért bérel neki a XI. kerületi Fraknó utcában. A pénzt persze bezsebeli a lakásért, de valójában már egy XVIII. kerületi kertes ingatlanba költözött Molnár Enikővel. Ahogy baráti körben eldicsekedett vele, „mi már kinőttük a panellakást” – teszi hozzá a Metropol.

A jelek szerint a XVIII. kerület egyik csendes részére, egy kertes házba költöztek a „Mamuszos” néven ismertté vált korábbi kabinetfőnökével. Innen indulnak reggelente az Országgyűlésbe. A kapu előtt esténként mindig ott áll Jakab már sokak által ismert szolgálati kocsija – olvasható az oldalon.

Ebbe a XVIII. kerületi kertes házba költözött Jakab Péter és élettársa, Molnár Enikő. Forrás: Metropol
Jakab szolgálati autója rendszeresen a ház előtt parkol. Forrás: Metropol

A pártelnök élettársával innen a 18. kerületi Ganz Ábrahám utcából, ebből a kertes házból indul el reggelente.

Forrás: Metropol

Szinte mindig együtt, közös autóval indulnak el otthonról.

Forrás: Metropol

Az új ház kapcsán felmerül a költségvetési csalás gyanúja. Jakab Péter „hivatalos”, közpénzen bérelt lakása ugyanis vagy üresen áll, vagy más él benne – miközben ő valószínűsíthetően másutt él, az Országgyűlés Hivatalának tudta nélkül.

A törvények értelmében csak a vidéki képviselők bérelhetnek maguknak lakást Budapesten az Országgyűlés pénzén, hogy legyen hol lakniuk, ha a parlamenti munka miatt napokra a fővárosba érkeznek. Jakabnak azonban, úgy tűnik, van másik lakása, van hol laknia, ezért bérlakás nem járna neki – írja a Metropol.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Jakab Péter és Molnár Enikő (Forrás: Metropol)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.