Kósa Lajos: A magyar határok soha nem látott nyomás alatt vannak

A Fidesz képviselője elmondta, hogy a déli határon erősíteni kell hazánk védelmi képességeit.

2022. 07. 18. 14:57
KÓSA Lajos
Budapest, 2022. június 23. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetõ-helyettese felszólal a Magyarország 2023. évi központi költségvetésérõl szóló vitában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 23-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar határok soha nem látott nyomás alatt vannak – közölte napirend előtti felszólalásában Kósa Lajos. A Fidesz országgyűlési képviselője hozzátette: az ukrán határon több mint kilencszázezer menekült kelt át, a déli határokon pedig erősödött a migrációs hatás.

– Lényegében percenként akar valaki erőszakkal átkelni a magyar határon. A migránsok egyre erőszakosabbak, rendszeresen provokálják a határt védőket – rögzítette Kósa, aki szerint mindez rémisztő képet vetít előre. Jelezte: idén már több mint 860 embercsempész ellen léptek fel a hatóságok.

– Az ukrán gabonaexport csökkenésével az éhezés miatti migráció is erősödni fog. Az utóbbi időben a migránsok bejövetele Európába végletesen megterhelte az uniós országok szociális ellátóhálózatait. Ez pedig azzal a veszéllyel fenyeget, hogy egyre többen szeretnének Magyarországra mint célországba érkezni 

– fogalmazott.

– A déli határainkon a védelmi képességeinket erősíteni kell. Ezért a Fidesz-frakció teljes mértékben támogatja a kormány azon döntését, hogy határvadász ezredeket állít fel, amelyek a készenléti rendőrség kötelékében szolgálnának – rögzítette Kósa Lajos. Kiemelte: csak így tudjuk garantálni a magyar emberek biztonságát.

– Nekünk Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első 

– jegyezte meg.

Válaszában Rétvári Bence felhívta a figyelmet Szlovénia példájára, ahol idén egy baloldali kormány került hatalomra, és azonnal lebontották a határkerítést, a migráció megállítása helyett pedig az integrációra akarnak figyelni. Emellett a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára rögzítette: korábban Karácsony Gergely arról beszélt, hogy a migrációt emberi jogi kérdésnek tekinti, azonban mindezt nem fogja plakátokra kitenni, mert ezzel itthon nem lehet választást nyerni.

– A baloldal Magyarországon és külföldön is migrációpárti 

– húzta alá Rétvári, aki szerint fokozni kell a déli határ védelmét.

– A határvadászoknak fegyverhasználati, előállítási, valamint idegenrendészeti jogosítványaik lesznek, a kiképzési idő alatt háromszázezer forintos fizetésre számíthatnak, szolgálatban pedig négyszázezer forintos illetményt kaphatnak 

– ismertette. Rétvári arra is kitért, hogy ezzel párhuzamosan döntött egy jelentős béremelésről a kormány a rendvédelmi dolgozóknál.

Borítókép: Kósa Lajos (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.