időjárás 23°C László 2022. augusztus 8.
logo

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás

Forrás: FACEBOOK
2022.07.05. 16:34 2022.07.05. 16:58
Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás

Adrianna és Timur az orosz–ukrán háború elől menekülve anyukáikkal érkeztek Magyarországra. Egy olyan országból nézve, ahol béke van, nehéz, szinte elképzelhetetlen útjuk volt idáig, néha puskaropogással és ágyúszóval kísérve. A békére, a biztonságos visszatérés lehetőségére várnak. A két anyuka az eltelt idő alatt az egyik szombathelyi gyárban helyezkedett el, míg a gyerekek a helyi iskolába jártak – olvasható Szentkirályi Alexandra Facebook-bejegyzésében.

A kormányszóvivő kifejtette:

Adrianna és Timur sok mindenen mentek keresztül, ezért is volt nagy öröm és megható érzés látni azt a néhány felhőtlen pillanatot, amit a Magyarországon zajló Fina vizes világbajnokságon tudtunk szerezni nekik. Nemcsak nézőként, de saját nemzetük szurkolóiként követték végig a szinkronúszó csapatok számait, aminek a végén Adrianna és Timur is részt vett az éremátadásban, az aranyat ráadásul az ukrán együttes nyerte el.

Hozzátette: az orosz–ukrán háború kitörése miatt milliók kényszerültek elhagyni hazájukat, otthonaikat. Sok százezer család szakadt szét: az apák a frontra mentek harcolni, míg feleségeik, gyermekeik, idős családtagjaik biztonságot keresni indultak idegenbe.

Többek között Magyarországra is, ahova eddig több mint nyolcszázezer menekült érkezett, hosszabb-rövidebb időt itt töltve. Ők nemcsak biztonságra leltek, de biztosítottunk, biztosítunk is mindent, ami a mindennapokhoz szükséges: szállást, ellátást, ha kell, orvosi ellátást, a gyerekeknek óvodát és iskolát, a felnőtteknek munkát. Nem lehet más válaszunk a mostani helyzetre, mint hogy békét akarunk.

A béke az egyetlen megoldás

– zárta Szentkirályi Alexandra a Facebook-bejegyzését.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: Teknős Miklós)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.