Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás

Magyarországra eddig több mint nyolcszázezer menekült érkezett, hosszabb-rövidebb időt itt töltve – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Forrás: FACEBOOK2022. 07. 05. 16:34
SZENTKIRÁLYI ALEXANDRA
Szentkirályi Alexandra KORMÁNYszóvivő Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adrianna és Timur az orosz–ukrán háború elől menekülve anyukáikkal érkeztek Magyarországra. Egy olyan országból nézve, ahol béke van, nehéz, szinte elképzelhetetlen útjuk volt idáig, néha puskaropogással és ágyúszóval kísérve. A békére, a biztonságos visszatérés lehetőségére várnak. A két anyuka az eltelt idő alatt az egyik szombathelyi gyárban helyezkedett el, míg a gyerekek a helyi iskolába jártak – olvasható Szentkirályi Alexandra Facebook-bejegyzésében.

A kormányszóvivő kifejtette:

Adrianna és Timur sok mindenen mentek keresztül, ezért is volt nagy öröm és megható érzés látni azt a néhány felhőtlen pillanatot, amit a Magyarországon zajló Fina vizes világbajnokságon tudtunk szerezni nekik. Nemcsak nézőként, de saját nemzetük szurkolóiként követték végig a szinkronúszó csapatok számait, aminek a végén Adrianna és Timur is részt vett az éremátadásban, az aranyat ráadásul az ukrán együttes nyerte el.

Hozzátette: az orosz–ukrán háború kitörése miatt milliók kényszerültek elhagyni hazájukat, otthonaikat. Sok százezer család szakadt szét: az apák a frontra mentek harcolni, míg feleségeik, gyermekeik, idős családtagjaik biztonságot keresni indultak idegenbe.

Többek között Magyarországra is, ahova eddig több mint nyolcszázezer menekült érkezett, hosszabb-rövidebb időt itt töltve. Ők nemcsak biztonságra leltek, de biztosítottunk, biztosítunk is mindent, ami a mindennapokhoz szükséges: szállást, ellátást, ha kell, orvosi ellátást, a gyerekeknek óvodát és iskolát, a felnőtteknek munkát. Nem lehet más válaszunk a mostani helyzetre, mint hogy békét akarunk.

A béke az egyetlen megoldás

– zárta Szentkirályi Alexandra a Facebook-bejegyzését.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.