időjárás 24°C Huba 2022. augusztus 19.
logo
Az ügynökaktákról beszélt a párt elnöke ma a Parlamentben

Útkeresésben van a Momentum

Kreft-Horváth Márk
2022.07.04. 14:47 2022.07.04. 14:54
Útkeresésben van a Momentum

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke napirend előtti felszólalása elején Kósa Lajosról beszélt, aki – mint fogalmazott – sokszor meglepően őszinte. – Kósa Lajos szerint a Fidesznek vannak ügynökei az ellenzéki pártokban – mutatott rá Gelencsér, aki arra a múltheti fejtegetésre gondolt, amikor a Fidesz alelnöke azt vetítette előre, hogy lesz még olyan, hogy Fekete-Győr Andrást is Fidesz-ügynöknek bélyegzik az ellenzéki holdudvarban, mert valamiben egyetértett a kormánypártokkal.

– Önök azzá váltak, aminek az elpusztítására felesküdtek, elárulták a rendszerváltást – jelentette ki Gelencsér, aki a jelek szerint a kelleténél komolyabban vette a viccesnek szánt kiszólást. A Momentum elnöke szerint ugyanis a szakszolgálatoknak lenne érdemes ellenőriznie, vannak-e Fidesz-ügynökök.

– Főállás vagy mellékállás-e a Fidesz-ügynöki pozíció? Katáznak-e, 25 éves kora alatt adómentes-e? Közpénzből finanszírozzák-e az ügynökeiket? – szegezte a kérdéseket a kormánynak Gelencsér, aki hozzászólása végén az ügynökaktákra is kitér, amit szerinte a Fidesz nem akar nyilvánosságra hozni. 

Útkeresésben van a Momentum, segítünk nekik, amiben tudunk

– vonta le a következtetést a zavaros felszólalás alapján a kormány nevében válaszoló Fürjes Balázs. A Miniszterelnökség államtitkára szerint érthető, hogy nehéz helyzetben van a párt. 

– A magyar politikába 2017-ben érkeztek, akkor minden koalíciót elutasítottak a régi baloldallal. Gyurcsány Ferencről azt mondta Fekete-Győr András, akkori pártelnök, hogy eltakarodhatna a közéletből. Azzal érkeztek a politikába, hogy leváltják a régi baloldalt, de ehhez lépest önállóan a parlamentbe se tudtak bejutni, csak Gyurcsány hátán – idézte fel Fürjes Balázs.

Az államtitkár szerint az önfeladás és a meghasonlás nehéz lelki helyzetet teremt, de ezen nem tud segíteni a kormány. 

– Ha ki tudnak lépni a Gyurcsány-gyámság alól – még elég fiatalok –, akkor talán lehet politikai jövőjük

– mutatott rá Fürjes. 

Szócsaták az Országgyűlésben

A kormány ezért nem vesz részt a rendkívüli ülésen

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.