Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A kora délutáni órákban ajánlott kerülni a közvetlen napozást

A hőmérséklet délután 29 és 35, késő este 21 és 27 Celsius-fok között alakul.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 08. 03. 6:43
Salgótarján, 2022. június 29. Egy nõ a párakapu alatt hûsíti magát a hõségben Salgótarjánban 2022. június 29-én. Több melegrekord is megdõlt a hõségben; 39 Celsius-fok feletti értékeket is mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok napsütés várható fátyol- és nappal képződő gomolyfelhőkkel, de ezekből csapadék nem valószínű. Az északias szél többnyire mérsékelt marad – írja a Met.hu. A hőmérséklet délután 29 és 35, késő este 21 és 27 Celsius-fok között alakul.

Forrás: Met.hu

A felhők feloszlanak, kiderül az ég, csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 Celsius-fok között valószínű, de a hidegre érzékeny helyeken ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a kánikula – írja a Köpönyeg. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív- és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV-sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni, a közvetlen napozást pedig kerülni kell a déli, kora délutáni órákban.

Borítókép: Egy nő a párakapu alatt hűsíti magát a hőségben Salgótarjánban (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.