Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Erős UV-sugárzásra számíthatunk a mai napon

A hőmérséklet kora délután 26, 31, késő este 17, 23 fok között valószínű.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 08. 30. 6:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sok napsütés mellett ma már kevesebb lesz a gomolyfelhő. 

Eleinte az ország északi és középső, majd egyre inkább a déli tájain valószínű néhol záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél olykor megélénkül – írja a Met.hu.

Forrás: Met.hu

A hőmérséklet kora délután 26, 31, késő este 17, 23 fok között valószínű.

A felhők nagy része összeesik, ugyanakkor elsősorban a Dunától keletre kisebb körzetekben továbbra is lesznek felhős területek. A csapadék éjszakára jellemzően megszűnik. Az északkeleti szél az északkeleti megyékben olykor megélénkülhet. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között várható, ugyanakkor a hidegre hajlamos tájakon pár fokkal hűvösebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, de az arra érzékenyeknél melegfront jellegű tünetek, úgy mint fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítőképességünk is romolhat – írja a Köpönyeg.

Erős lesz az UV-sugárzás, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. 

A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán a folyadék pótlására is érdemes odafigyelni.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.