Igazán meleg napra számíthatunk, helyenként zivatarokkal

A hőmérséklet kora délután 30 és 35, késő este 21 és 27 fok között várható.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 08. 15. 8:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napos, gomolyfelhős idő lesz a jellemző – írja a Met.hu.

Főleg az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve a nyugati megyékben lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ahol helyenként zápor, zivatar is kialakulhat.

 Időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. Zivatar környezetében átmenetileg erős széllökések is várhatók. 

A hőmérséklet kora délután 30 és 35, késő este 21 és 27 fok között várható.

Forrás: Met.hu

A legtöbb helyen derült lesz az ég, de nyugaton kisebb körzetekben gomolyfelhős maradhat az idő. A nyugati határ közelében egy-egy zápor, zivatar nem kizárt. A légmozgás gyenge lesz. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, de a hidegre érzékeny vidékeken hűvösebb lehet.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket – írja a Köpönyeg.

A kánikula okozhat egészségügyi problémákat, ami leginkább az időseket, valamint a szív- és érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz.

 A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. 

Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet. 

Erős lesz az UV-sugárzás, valamint a hőguta és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni, és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.