Karácsony Gergely ismét elragadtatta magát

Nyomdafestéket nem tűrő kijelentéssel reagált közösségi oldalán a MÁV-applikáció működésével kapcsolatban Karácsony Gergely. Nem először nyilvánul meg így a főpolgármester: korábban egy vizsgálóbizottsági ülésen trágár módon nyilatkozott a Városháza-ügy alapjául szolgáló hangfelvételekről.

2022. 08. 01. 21:21
null
20210712 MN Budapest A Budapesti Közlekedési Központ sajtótájékoztatója. Téma: kezdődik a munka a Blaha Lujza téren. Résztvevők: Karácsony Gergely főpolgármester, Horváth László, a BKK projektmegvalósítás igazgatója, Pikó András, a VIII. kerület pol Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Valaki mossa már ki Karácsony Gergely száját! Budapest főpolgármestere nőjön már fel a feladatához, és fejezze be a trágár beszédet a közösségi felületein!” – reagált a Fidesz–KDNP fővárosi frakciója arra, hogy Karácsony Gergely rövid, de kemény bírálatot fogalmazott meg az állami vasúttársasággal szemben. 

A főpolgármester a Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: „Nem azért, de ha a BudapestGO olyan sz…rul működne, mint a MÁVapp, Budapesten már tüntetnének ellenünk.” Hozzátette: „»Szerencsére« a vonatok késésére biztosan számíthatsz, így van esélyed személyesen jegyet venni.” A Fidesz szerint két kommunikációs nagyágyú is gazdagítja Karácsony tanácsadói csapatát, fejenként több mint egymillió forintért havonta, mégsem szól rá senki, hogy ilyet nem csinál egy európai főváros vezetője? – tették fel a kérdést.

Nem ez Karácsony első verbális ámokfutása: január 17-én egy vizsgálóbizottsági ülésen trágár módon nyilatkozott a Városháza-ügy alapjául szolgáló hangfelvételekről. Kovács Péternek, a vizsgálóbizottság fideszes elnökének kérdésére, miszerint „Ön azt állítja, hogy ezek a felvételek nem valósak?”, a főpolgármester ezt válaszolta: „Én azt állítom, hogy sz…rok rá, hogy mi van ezeken a hangfelvételeken, elnök úr, ugyanis emberek beszélgetnek egymás között.” 

A főpolgármester az egész ügyet ahhoz hasonlította, mintha valaki belecsinált volna a ventilátorba, és mindenfelé repülne a fekália. Pár héttel később, a Magyar Zene Házával kapcsolatban Karácsony Gergely a Klubrádióban úgy fogalmazott, hogy a „XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk”.

De korábbról is akadt vállalhatatlan kijelentése, igaz, azt még nem nyilvánosan fejtette ki: „Alapvetően az az érzésem, hogy a f…szért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem” – fogalmazott az MSZP és a Párbeszéd kormányfőjelöltjeként még 2017-ben egy kiszivárgott hangfelvétel tanúsága szerint. 

Sorok a jegyautomatáknál

Bár Karácsony Gergely korábban úgy fogalmazott, hogy mennyire nem kellenek a jegyautomaták, mert a turisták már csak az applikációkat használják, ugyanakkor olvasóink többször jelezték, hogy többek között az Astoria aluljárójában lévő, meghagyott automatáknál óriási sorok álltak, ahol nagyrészt külföldiek próbáltak jegyeket venni. Januárban kezdte el a Budapesti Közlekedési Központ leszerelni több helyszínen a jegy- és bérletautomatákat. A vásárlási szokások átalakulására hivatkoztak, vagyis arra, hogy egyre inkább terjed az online, illetve okostelefonos jegyértékesítés. „Ezzel párhuzamosan a BKK egyre többször tapasztalja azt, hogy bizonyos helyszíneken már nem úgy és nem annyiszor használják a jegy- és bérletautomatákat, mint pár évvel ezelőtt” – fogalmaztak korábban. Ehhez képest egy hónappal korábban komoly vita alakult ki a BKK és Vitézy Dávid, a cég korábbi vezetője között, mert több jegyautomatát is kivontak már akkor a forgalomból. Vitézy emlékeztetett, hogy az ő vezetése idején a BKK háromszáz automatát állított forgalomba, a jegyárbevételek zöme pedig még mindig a köztéri készülékekből származik, kár őket leselejtezni.

 Borítókép: A Fidesz szerint a városvezető nem nőtt fel a feladathoz (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.